Potatissallad med gräddfil

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Gör färskpotatisen till kung i denna potatissallad med gräddfil, gurka och rädisor! Krämig med dressing av majonnäs, gräddfil, smakrika örter och rödvinsvinäger blir potatissalladen smakrik. Dessutom är den superenkel att enkel att göra och vacker med ätbara blommor som dekorering!

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis, väl tvättad
  • 0.5 gurka
  • 1 knippa rädisor
  • Sås
  • 1.5 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl hackade färska örter, tex dill, persilja,gräslök
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Till garnering
  • örter, tex gurkört eller ätbara blommor
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisarna om de är stora. Koka i saltat vatten och låt svalna. Skala och tärna gurkan. Ansa och dela rädisorna.
  2. Blanda gräddfil, majonnäs, vinäger, salt och peppar. Vänd ner potatis, örter, gurka och rädisor i såsen.
  3. Lägg i en skål och garnera med örter eller ätbara blommor. Dra ett varv med pepparkvarnen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg färsk potatis, väl tvättad
  • 0.5 gurka
  • 1 knippa rädisor
  • Sås
  • 1.5 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl hackade färska örter, tex dill, persilja,gräslök
  • salt, nymalen svartpeppar
  • Till garnering
  • örter, tex gurkört eller ätbara blommor
  • svartpeppar

Potatissallad med gräddfil

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Gör färskpotatisen till kung i denna potatissallad med gräddfil, gurka och rädisor! Krämig med dressing av majonnäs, gräddfil, smakrika örter och rödvinsvinäger blir potatissalladen smakrik. Dessutom är den superenkel att enkel att göra och vacker med ätbara blommor som dekorering!

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela potatisarna om de är stora. Koka i saltat vatten och låt svalna. Skala och tärna gurkan. Ansa och dela rädisorna.
  2. Blanda gräddfil, majonnäs, vinäger, salt och peppar. Vänd ner potatis, örter, gurka och rädisor i såsen.
  3. Lägg i en skål och garnera med örter eller ätbara blommor. Dra ett varv med pepparkvarnen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Paj på pålägg

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)