Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Svamp och potatis kryddade med lök, vitlök och citron smakar härligt.

Tillagningstid: 30 minuter
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Potatisravioli:
  • 2 tunt skivade bakpotatisar
  • 50 g smör
  • 200 blandad svamp, gärna karljohansvamp
  • 100 g schalottenlök
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Svamp:
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 200 g blandad svamp
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka potatisen hastigt i lättsaltat vatten 4 minuter. Kyl i kallt vatten.
  2. Stek svampen gyllenbrun i hälften av smöret. Stek löken mjuk i resten av smöret. Blanda lök och svamp i en matberedare och pulsmixa till en duxelle, svamp- och lökröra. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Lägg ut hälften av potatisskivorna på en skärbräda och klicka en matsked svampblandning ovanpå varje skiva. Lägg sedan en ny skiva potatis på och pressa ihop.
  4. Blanda citronskal, vitlök, persilja och olivolja till en pasta. Stek svamp och lök hastigt i olja till fin färg och blanda med kryddpastan.
  5. Stek potatisraviolin på båda sidor i smöret och servera med svampen.

Tips

Potatisraviolin passar även bra som tillbehör till lamm, nöt eller vilt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Potatisravioli:
  • 2 tunt skivade bakpotatisar
  • 50 g smör
  • 200 blandad svamp, gärna karljohansvamp
  • 100 g schalottenlök
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Svamp:
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 kruka finhackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 200 g blandad svamp
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Svamp och potatis kryddade med lök, vitlök och citron smakar härligt.

Tillagningstid: 30 minuter
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen hastigt i lättsaltat vatten 4 minuter. Kyl i kallt vatten.
  2. Stek svampen gyllenbrun i hälften av smöret. Stek löken mjuk i resten av smöret. Blanda lök och svamp i en matberedare och pulsmixa till en duxelle, svamp- och lökröra. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Lägg ut hälften av potatisskivorna på en skärbräda och klicka en matsked svampblandning ovanpå varje skiva. Lägg sedan en ny skiva potatis på och pressa ihop.
  4. Blanda citronskal, vitlök, persilja och olivolja till en pasta. Stek svamp och lök hastigt i olja till fin färg och blanda med kryddpastan.
  5. Stek potatisraviolin på båda sidor i smöret och servera med svampen.

Tips

Potatisraviolin passar även bra som tillbehör till lamm, nöt eller vilt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)