Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g potatis
  • 100 g riven ost
  • 4 medium tortillabröd
  • Till servering:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • svartpeppar
  • 1 msk konc mörk oxfond
  • 1 dl rött vin
  • 50 g smör
  • 300 g fint strimlade sockerärtor
  • 250 g klyftade cocktailtomater

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen 10–15 min, tills den är mjuk. Låt potatisen svalna och mosa den med en slev eller gaffel. Tillsätt ost och salt.
  2. Bred ut blandningen på ena halvan av tortillabröden. Vik över den andra halvan och platta till. Hetta upp en torr stekpanna och stek på medelhög värme, ca 2 min per sida. Skär quesadillan i tårtbitar.
  3. Putsa och skiva fläskfilén i 2–3 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet och stek skivorna 2–3 min per sida, tills de är klara igenom.
  4. Vispa ur pannan med fond, vin och smör. Låt koka kraftigt ett par min. Skär quesadillan i tårtbitar och servera med fläskfilé, rödvinssky och grönsaker.

Tips

Quesadillan går bra att förbereda, värm den då i ugnen på 200º i 5-8 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

(9)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(7)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g potatis
  • 100 g riven ost
  • 4 medium tortillabröd
  • Till servering:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • svartpeppar
  • 1 msk konc mörk oxfond
  • 1 dl rött vin
  • 50 g smör
  • 300 g fint strimlade sockerärtor
  • 250 g klyftade cocktailtomater

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka potatisen 10–15 min, tills den är mjuk. Låt potatisen svalna och mosa den med en slev eller gaffel. Tillsätt ost och salt.
  2. Bred ut blandningen på ena halvan av tortillabröden. Vik över den andra halvan och platta till. Hetta upp en torr stekpanna och stek på medelhög värme, ca 2 min per sida. Skär quesadillan i tårtbitar.
  3. Putsa och skiva fläskfilén i 2–3 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet och stek skivorna 2–3 min per sida, tills de är klara igenom.
  4. Vispa ur pannan med fond, vin och smör. Låt koka kraftigt ett par min. Skär quesadillan i tårtbitar och servera med fläskfilé, rödvinssky och grönsaker.

Tips

Quesadillan går bra att förbereda, värm den då i ugnen på 200º i 5-8 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

(9)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(7)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies