Potatisplättar med sill och rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl potatismos
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm vitpeppar (efter smak)
  • 1.5 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 krm salt (efter smak)
  • Tillbehör:
  • 125 g inlagd sill
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 hackad rödlök
  • 2 msk hackad dill eller persilja

Gör så här

  1. Blanda kallt potatismos med mjöl, ägg och kryddor. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ner smeten i pannan med en sked. Stek plättarna på båda sidor.
  2. Servera som lunch- eller förrätt med sill skuren i bitar, crème fraiche och rödlök. Garnera med dill eller persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl potatismos
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 krm vitpeppar (efter smak)
  • 1.5 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 krm salt (efter smak)
  • Tillbehör:
  • 125 g inlagd sill
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 hackad rödlök
  • 2 msk hackad dill eller persilja

Potatisplättar med sill och rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kallt potatismos med mjöl, ägg och kryddor. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka ner smeten i pannan med en sked. Stek plättarna på båda sidor.
  2. Servera som lunch- eller förrätt med sill skuren i bitar, crème fraiche och rödlök. Garnera med dill eller persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddsill

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Morbror Björnes sherrysill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)