Potatisplättar med baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Plättarna blir lite matigare om de blandas med potatis. Servera med knaperstekt bacon och paprika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.
  3. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt i en panna. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-10-18

Blev pannkaka!!! Alldeles för lös smet!!!

Erik Lundberg

2013-10-17

Raggmunk är fantastiskt gott

cocken klas

2012-02-21

Super goda plättar

Liknande recept

Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Potatisplättar med baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Plättarna blir lite matigare om de blandas med potatis. Servera med knaperstekt bacon och paprika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.
  3. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt i en panna. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-10-18

Blev pannkaka!!! Alldeles för lös smet!!!

Erik Lundberg

2013-10-17

Raggmunk är fantastiskt gott

cocken klas

2012-02-21

Super goda plättar

Liknande recept

Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(19)