Potatisplättar med baconströssel

Betyg (1-5):
3.35 (20 betyg)

Plättarna blir lite matigare om de blandas med potatis. Servera med knaperstekt bacon och paprika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.
  3. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt i en panna. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-10-18

Blev pannkaka!!! Alldeles för lös smet!!!

Erik Lundberg

2013-10-17

Raggmunk är fantastiskt gott

cocken klas

2012-02-21

Super goda plättar

Liknande recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Potatisplättar med baconströssel

Betyg (1-5):
3.35 (20 betyg)

Plättarna blir lite matigare om de blandas med potatis. Servera med knaperstekt bacon och paprika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.
  3. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt i en panna. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-10-18

Blev pannkaka!!! Alldeles för lös smet!!!

Erik Lundberg

2013-10-17

Raggmunk är fantastiskt gott

cocken klas

2012-02-21

Super goda plättar

Liknande recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies