Potatisplättar med baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Plättarna blir lite matigare om de blandas med potatis. Servera med knaperstekt bacon och paprika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.
  3. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt i en panna. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-10-18

Blev pannkaka!!! Alldeles för lös smet!!!

Erik Lundberg

2013-10-17

Raggmunk är fantastiskt gott

cocken klas

2012-02-21

Super goda plättar

Liknande recept

Spara recept

Fläskkarrégryta med mos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Potatissallad med bacon och krasse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Potatisplättar med baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Plättarna blir lite matigare om de blandas med potatis. Servera med knaperstekt bacon och paprika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.
  3. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt i en panna. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2013-10-18

Blev pannkaka!!! Alldeles för lös smet!!!

Erik Lundberg

2013-10-17

Raggmunk är fantastiskt gott

cocken klas

2012-02-21

Super goda plättar

Liknande recept

Spara recept

Fläskkarrégryta med mos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Honungsstekt fläskytterfilé med grönsaksragu

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Potatissallad med bacon och krasse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(15)