Potatispizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Timjan och rosmarin smaksätter denna lite annorlunda variant av pizza.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kyld pizzadeg
  • 300 g tunt skivad potatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk blad från färsk rosmarin

Gör så här

  1. Rulla ut degen med bakplåtspappret på en plåt. Låt jäsa cirka 10 minuter. Bred ut potatisskivorna lite omlott och ringla över olivoljan. Krydda med timjan och svartpeppar och smula över flingsaltet.
  2. Grädda cirka 10 minuter, strö över rosmarinbladen och grädda ytterligare 4-5 minuter.

Servering

Den här pizzan passar bra på en buffé eller som tilltugg till en aperitif.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ingefärsmarinerade karréspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g kyld pizzadeg
  • 300 g tunt skivad potatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk blad från färsk rosmarin

Potatispizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Timjan och rosmarin smaksätter denna lite annorlunda variant av pizza.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut degen med bakplåtspappret på en plåt. Låt jäsa cirka 10 minuter. Bred ut potatisskivorna lite omlott och ringla över olivoljan. Krydda med timjan och svartpeppar och smula över flingsaltet.
  2. Grädda cirka 10 minuter, strö över rosmarinbladen och grädda ytterligare 4-5 minuter.

Servering

Den här pizzan passar bra på en buffé eller som tilltugg till en aperitif.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ingefärsmarinerade karréspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)