Potatismos med citrus och parmesan

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
  2. Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas - Coop

(1)

Pomonagratäng - Coop

(0)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost - Coop

(11)

Grillad sötpotatis med gurksalsa - Coop

(3)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis - Coop

(47)

Grillad potatis med tzatziki - Coop

(1)

Råraka med räkor - Coop

(5)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
  2. Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas - Coop

(1)

Pomonagratäng - Coop

(0)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost - Coop

(11)

Grillad sötpotatis med gurksalsa - Coop

(3)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis - Coop

(47)

Grillad potatis med tzatziki - Coop

(1)

Råraka med räkor - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies