Potatismos med citrus och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
  2. Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rosépepparlax med äppeltzaziki

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pomonagratäng

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 krm råsocker
  • 2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 30 g rucola

Potatismos med citrus och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
  2. Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.

Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rosépepparlax med äppeltzaziki

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pizza med äpple och ädelost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pomonagratäng

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad potatis med tzatziki

Betyg
Betyg
(4)