
Potatismos med citrus och parmesan
Betyg (1-5):
Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg mjölig potatis
- 50 g smör
- 3 dl mjölk
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 2 dl finriven parmesanost
- 1 krm råsocker
- 2 tsk havssalt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 30 g rucola
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
- Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.
Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.
Liknande recept
Potatismos med citrus och parmesan
Betyg (1-5):
Otroligt gott mos som smakar som potatis ska göra. Vispa det riktigt luftigt! Recept av Carola Magnusson
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Värm smör och mjölk tills smöret smält.
- Häll ner mjölken i potatiskrosset och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt citron, parmesan, socker, salt och peppar. Servera moset med rucola.
Tips

Servera till exempelvis lammfärsbiffar eller vegetariska biffar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!