Potatiskakor med broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (2 betyg)

Gröna och sköna vegobiffar smaksatta med persilja och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg ansad och finhackad broccoli
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 4 stora kokta potatisar
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl polentamjöl
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i broccoli och vitlök och låt steka på svag värme tills broccolin känns mjuk. Rör ner persiljan. Mosa potatisarna i en skål och blanda ner broccolin, salt, peppar och ägg.
  2. Täck skålen och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Forma platta kakor. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Vänd kakorna i polentamjöl och stek dem vackert gyllenbruna.

Servering

Servera med ajvar relish, något gott bröd och kokta bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg ansad och finhackad broccoli
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • 4 stora kokta potatisar
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl polentamjöl
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Potatiskakor med broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (2 betyg)

Gröna och sköna vegobiffar smaksatta med persilja och vitlök.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i broccoli och vitlök och låt steka på svag värme tills broccolin känns mjuk. Rör ner persiljan. Mosa potatisarna i en skål och blanda ner broccolin, salt, peppar och ägg.
  2. Täck skålen och ställ in i kylskåp ca 1 timme. Forma platta kakor. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Vänd kakorna i polentamjöl och stek dem vackert gyllenbruna.

Servering

Servera med ajvar relish, något gott bröd och kokta bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)