För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatisgratäng med mandel

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 stora potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 70 g färsk spenat
  • 2 krm peppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatisarna. Koka potatisarna ca 7 minuter. Häll upp i durkslag och låt den rinna av.
  2. Skala och skiva den röda löken. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt mandel, gurkmeja och potatisskivorna. Blanda ordentligt. Tag pannan från spisen och rör ner spenatbladen, salt och peppar. Häll över i en ugnsform.
  3. Häll på grädden och ställ in i ugnen på 200° i ca 20 minuter tills potatisen känns mjuk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatiscurry

(15)

Gryta med jordnötter och grönkål

(10)

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

(54)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(8)

Indisk currygryta med pumpa

(6)

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

(37)

Potatissoppa med mandel och vitlök

(16)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(51)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 stora potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 70 g färsk spenat
  • 2 krm peppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Potatisgratäng med mandel

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatisarna. Koka potatisarna ca 7 minuter. Häll upp i durkslag och låt den rinna av.
  2. Skala och skiva den röda löken. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt mandel, gurkmeja och potatisskivorna. Blanda ordentligt. Tag pannan från spisen och rör ner spenatbladen, salt och peppar. Häll över i en ugnsform.
  3. Häll på grädden och ställ in i ugnen på 200° i ca 20 minuter tills potatisen känns mjuk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatiscurry

(15)

Gryta med jordnötter och grönkål

(10)

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

(54)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(8)

Indisk currygryta med pumpa

(6)

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

(37)

Potatissoppa med mandel och vitlök

(16)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(51)