För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Så god och saftig potatisgratäng med paprika och chèvre. Servera tillbehör som kött eller kyckling till.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg potatis
  • 2 grillade paprikor inlagda, strimlade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 150 g chèvre

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis, paprika, purjolök och vitlök i en ugnsform. Blanda grädde, mjölk och salt och häll över potatisen i formen.
  2. Smula över osten eller lägg på den i skivor. Gratinera mitt i ugnen ca 50 min. Täck ev med folie mot slutet av tillagningen om den blir för mörk.

Tips

Låt gärna gratängen vila 15 min innan servering för att stabilisera sig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

(9)

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(91)

Sötpotatis med feta, chili och mynta

(21)

Falukorvsgratäng

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.2 kg potatis
  • 2 grillade paprikor inlagda, strimlade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 150 g chèvre

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Så god och saftig potatisgratäng med paprika och chèvre. Servera tillbehör som kött eller kyckling till.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis, paprika, purjolök och vitlök i en ugnsform. Blanda grädde, mjölk och salt och häll över potatisen i formen.
  2. Smula över osten eller lägg på den i skivor. Gratinera mitt i ugnen ca 50 min. Täck ev med folie mot slutet av tillagningen om den blir för mörk.

Tips

Låt gärna gratängen vila 15 min innan servering för att stabilisera sig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Kalkon med sötpotatis

(7)

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

(9)

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

(91)

Sötpotatis med feta, chili och mynta

(21)

Falukorvsgratäng

(21)