Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Så god och saftig potatisgratäng med paprika och chèvre. Servera tillbehör som kött eller kyckling till.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg potatis
  • 2 grillade paprikor inlagda, strimlade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 150 g chèvre

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis, paprika, purjolök och vitlök i en ugnsform. Blanda grädde, mjölk och salt och häll över potatisen i formen.
  2. Smula över osten eller lägg på den i skivor. Gratinera mitt i ugnen ca 50 min. Täck ev med folie mot slutet av tillagningen om den blir för mörk.

Tips

Låt gärna gratängen vila 15 min innan servering för att stabilisera sig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsbiffar med ostfyllning

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskpotatis som risotto

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sötpotatis med feta, chili och mynta

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(14)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.2 kg potatis
  • 2 grillade paprikor inlagda, strimlade
  • 0.5 purjolök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 150 g chèvre

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Så god och saftig potatisgratäng med paprika och chèvre. Servera tillbehör som kött eller kyckling till.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Varva potatis, paprika, purjolök och vitlök i en ugnsform. Blanda grädde, mjölk och salt och häll över potatisen i formen.
  2. Smula över osten eller lägg på den i skivor. Gratinera mitt i ugnen ca 50 min. Täck ev med folie mot slutet av tillagningen om den blir för mörk.

Tips

Låt gärna gratängen vila 15 min innan servering för att stabilisera sig.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Färsbiffar med ostfyllning

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskpotatis som risotto

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sötpotatis med feta, chili och mynta

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(14)