Potatisfrittata med paprika

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Omelett med potatis, paprika och spenat med tomatsallad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 500 g skalade, kokta potatisar, i skivor
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 paprikor, i bitar
  • 30 g babyspenat
  • Tomatsallad:
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 msk finstrimlad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Potatisfrittata

  1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Fräs potatis och paprika i fettet i en stor stekpanna ett par minuter. (Eller använd två mindre pannor och stek ½ sats i varje.) Strö på basilikan.
  2. Häll äggsmeten i pannan och stek på medelvärme. Lyft och stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Frittatan är klar när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

Tomatsallad

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt och peppar och servera till frittatan.

Tips

Stek omeletten i plättlagg och servera potatis och paprika bredvid så kan barnen bygga roliga gubbar på tallriken.<br/>Koka potatisen dagen innan och byt spenaten mot färska örter, t ex basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobias

2018-06-03

Babyspenaten ska i salladen eller i frittata.. Basilikan står inte som ingrediens...?

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Örtfrittata

(2)

Matkassens caesarsallad

(30)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Bruschetta med kyckling

(8)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 500 g skalade, kokta potatisar, i skivor
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 paprikor, i bitar
  • 30 g babyspenat
  • Tomatsallad:
  • 3 tomater i små bitar
  • 2 msk finstrimlad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger

Potatisfrittata med paprika

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Omelett med potatis, paprika och spenat med tomatsallad.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Potatisfrittata

  1. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Fräs potatis och paprika i fettet i en stor stekpanna ett par minuter. (Eller använd två mindre pannor och stek ½ sats i varje.) Strö på basilikan.
  2. Häll äggsmeten i pannan och stek på medelvärme. Lyft och stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Frittatan är klar när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

Tomatsallad

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt och peppar och servera till frittatan.

Tips

Stek omeletten i plättlagg och servera potatis och paprika bredvid så kan barnen bygga roliga gubbar på tallriken.<br/>Koka potatisen dagen innan och byt spenaten mot färska örter, t ex basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tobias

2018-06-03

Babyspenaten ska i salladen eller i frittata.. Basilikan står inte som ingrediens...?

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Örtfrittata

(2)

Matkassens caesarsallad

(30)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies