För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En matig tortilla med smakrik tomatsalsa som förhöjer måltiden!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 tunt skivade gula lökar eller motsvarande mängd salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 kokta, skalade och tärnade potatisar
  • 8 ägg
  • 1.5 dl vatten
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 4 tomater, i bitar
  • 2 dl grovt hackad färsk basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör:
  • 50 g sallad, t ex rucolasallad
  • 2 msk grovt riven ost
  • 2 msk rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Fräs lök och ev vitlök, mjuka i lite av smör. Lägg i och stek potatisen. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  2. Blanda i lök och potatis. Lägg i lite mera fett i pannan och häll i blandningen. Stek tills äggsmeten stadgat sig på ytan. Vänd tortillan på en tallrik och stek andra sidan i lite mer fett.
  3. Blanda ingredienserna till salsan. Servera den och tortillan med sallad. Strö över lite ost och frön.

Tips

Tortillan kan också serveras med chèvrekräm. Till den mixas chèvreost och kesella till en jämn smet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk halloumiburgare

(25)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(5)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(34)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 tunt skivade gula lökar eller motsvarande mängd salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 kokta, skalade och tärnade potatisar
  • 8 ägg
  • 1.5 dl vatten
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 4 tomater, i bitar
  • 2 dl grovt hackad färsk basilika
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör:
  • 50 g sallad, t ex rucolasallad
  • 2 msk grovt riven ost
  • 2 msk rostade solrosfrön

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En matig tortilla med smakrik tomatsalsa som förhöjer måltiden!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och ev vitlök, mjuka i lite av smör. Lägg i och stek potatisen. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  2. Blanda i lök och potatis. Lägg i lite mera fett i pannan och häll i blandningen. Stek tills äggsmeten stadgat sig på ytan. Vänd tortillan på en tallrik och stek andra sidan i lite mer fett.
  3. Blanda ingredienserna till salsan. Servera den och tortillan med sallad. Strö över lite ost och frön.

Tips

Tortillan kan också serveras med chèvrekräm. Till den mixas chèvreost och kesella till en jämn smet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Klassisk halloumiburgare

(25)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(5)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(34)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)