Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
  • Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
  2. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
  4. Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  5. Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2018-06-11

Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

Gunilla M

2018-04-19

Jättegoda det här kommer jag att laga igen.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bruschetta med kyckling

(8)

Örtfrittata

(2)

Bowl med sashimilax

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
  • Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
  2. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
  4. Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  5. Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2018-06-11

Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

Gunilla M

2018-04-19

Jättegoda det här kommer jag att laga igen.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bruschetta med kyckling

(8)

Örtfrittata

(2)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies