För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
  2. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
  4. Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  5. Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-05

Hej Sarah! Vi har inte provlagat dem med fiberhusk men du kan prova med fiberhusk + vatten och känna dig fram på smeten och provsteka en liten bulle för att se om det funkar. Annars tillsätta mer av antingen fiberhusk om det behövs eller vatten. Mvh provköket

Sarah

2020-04-30

Vill göra dem veganska etsätta med fiberhusk?

Catharina

2018-06-11

Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

Gunilla M

2018-04-19

Jättegoda det här kommer jag att laga igen.

Liknande recept

Vårfrittata med zucchini och örter

(7)

Färskpotatissallad med spenat och rucola

(1)

Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

(20)

Couscoussallad med sötpotatis

(0)

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

(5)

Varmrökt lax med dillcrème

(1)

Grillad potatis med tzatziki

(3)

Röd currygryta med potatis

(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
  2. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
  4. Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  5. Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-05

Hej Sarah! Vi har inte provlagat dem med fiberhusk men du kan prova med fiberhusk + vatten och känna dig fram på smeten och provsteka en liten bulle för att se om det funkar. Annars tillsätta mer av antingen fiberhusk om det behövs eller vatten. Mvh provköket

Sarah

2020-04-30

Vill göra dem veganska etsätta med fiberhusk?

Catharina

2018-06-11

Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

Gunilla M

2018-04-19

Jättegoda det här kommer jag att laga igen.

Liknande recept

Vårfrittata med zucchini och örter

(7)

Färskpotatissallad med spenat och rucola

(1)

Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

(20)

Couscoussallad med sötpotatis

(0)

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

(5)

Varmrökt lax med dillcrème

(1)

Grillad potatis med tzatziki

(3)

Röd currygryta med potatis

(18)