
Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör
Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.
- (10)
- 800 g mjölig potatis
- 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
- 2 ägg
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 dl mandelmjöl
- smör, till stekning
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 225 g frysta lingon
- 1 dl strösocker
- 50 g smör
Gör så här
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
- Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
- Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
- Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
- Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.
Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!
Liknande recept
Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör
Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.
Gör så här
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
- Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
- Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
- Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
- Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.
Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-06-11
Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.
2018-04-19
Jättegoda det här kommer jag att laga igen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Catharina
2018-06-11
Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.
Gunilla M
2018-04-19
Jättegoda det här kommer jag att laga igen.