Potatis- och linsbullar med rårörda havtorn

Betyg (1-5):
3.18 (11 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 förpackning kokta, röda linser (290 gram)
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl eller ströbröd
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Rårörda havtorn:
  • 225 g frysta havtorn eller lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen, låt svalna. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med de avsköljda linserna. Tillsätt ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar, platta till och vänd dem i mandelmjöl eller ströbröd.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek plättarna i smör på medelvärme tills de har fin stekyta.
  3. Rör havtorn eller lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Servera bullarna med de rårörda bären.

Tips

Använd gärna gårdagens potatis som blivit över.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emilia

2018-02-18

Tar absolut inte 30 min, om du inte har förkokt potatis. Smaklöst och gör sig inte rätt som huvudattraktion. Som tillbehör kanske, men för lång tid att tillreda.

Liknande recept

Dhal aloo

(3)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Barnens bästa linssoppa

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 800 g mjölig potatis
  • 1 förpackning kokta, röda linser (290 gram)
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl eller ströbröd
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Rårörda havtorn:
  • 225 g frysta havtorn eller lingon
  • 1 dl strösocker

Potatis- och linsbullar med rårörda havtorn

Betyg (1-5):
3.18 (11 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen, låt svalna. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med de avsköljda linserna. Tillsätt ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar, platta till och vänd dem i mandelmjöl eller ströbröd.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek plättarna i smör på medelvärme tills de har fin stekyta.
  3. Rör havtorn eller lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Servera bullarna med de rårörda bären.

Tips

Använd gärna gårdagens potatis som blivit över.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emilia

2018-02-18

Tar absolut inte 30 min, om du inte har förkokt potatis. Smaklöst och gör sig inte rätt som huvudattraktion. Som tillbehör kanske, men för lång tid att tillreda.

Liknande recept

Dhal aloo

(3)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(36)

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

(6)

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Barnens bästa linssoppa

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies