Potatis- och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.67 (3 betyg)

Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 3 dl kokta vita bönor
  • 3 skivade avokador
  • 2 strimlad salladslökar
  • 80 g rucolasallad eller babyspenat
  • 5 strimlade inlagda soltorkade tomater i olja
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 krm peppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala eller tvätta potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i mindre bitar.
  2. Vispa samman ägg, senap, vinäger, och vitlök till dressingen. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa tills det tjocknat till en majonnäs. Vispa ner vatten, salt och peppar.
  3. Blanda potatis och bönor med dressingen. Fördela avokado, salladslök, sallad och tomater över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg
Betyg
(15)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 3 dl kokta vita bönor
  • 3 skivade avokador
  • 2 strimlad salladslökar
  • 80 g rucolasallad eller babyspenat
  • 5 strimlade inlagda soltorkade tomater i olja
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 krm peppar
  • 2 krm salt

Potatis- och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1.67 (3 betyg)

Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala eller tvätta potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i mindre bitar.
  2. Vispa samman ägg, senap, vinäger, och vitlök till dressingen. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa tills det tjocknat till en majonnäs. Vispa ner vatten, salt och peppar.
  3. Blanda potatis och bönor med dressingen. Fördela avokado, salladslök, sallad och tomater över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

Betyg
Betyg
(15)