För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatis- och bönsallad

Betyg (1-5):
1.67 (3 betyg)

Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 3 dl kokta vita bönor
  • 3 skivade avokador
  • 2 strimlad salladslökar
  • 80 g rucolasallad eller babyspenat
  • 5 strimlade inlagda soltorkade tomater i olja
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 krm peppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala eller tvätta potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i mindre bitar.
  2. Vispa samman ägg, senap, vinäger, och vitlök till dressingen. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa tills det tjocknat till en majonnäs. Vispa ner vatten, salt och peppar.
  3. Blanda potatis och bönor med dressingen. Fördela avokado, salladslök, sallad och tomater över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(5)

Papa rellena

(20)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Kycklingspett med hummus

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis, gärna färsk
  • 3 dl kokta vita bönor
  • 3 skivade avokador
  • 2 strimlad salladslökar
  • 80 g rucolasallad eller babyspenat
  • 5 strimlade inlagda soltorkade tomater i olja
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk hett vatten
  • 0.5 krm peppar
  • 2 krm salt

Potatis- och bönsallad

Betyg (1-5):
1.67 (3 betyg)

Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala eller tvätta potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i mindre bitar.
  2. Vispa samman ägg, senap, vinäger, och vitlök till dressingen. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa tills det tjocknat till en majonnäs. Vispa ner vatten, salt och peppar.
  3. Blanda potatis och bönor med dressingen. Fördela avokado, salladslök, sallad och tomater över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(5)

Papa rellena

(20)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Kycklingspett med hummus

(7)