Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

En värmande och god soppa med potatis och blomkål. Till det serveras en varm macka toppad med champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka
  • 250 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 4 minibaguette, bake off

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Pudra över mjöl och häll i grädden under omrörning. Låt puttra ihop lite och smaka av med salt och peppar. Värm och skiva brödet, toppa med svampröran.

Servering

Fräs lite tunt skivad purjolök och toppa soppan med!

Tips

Strö över lite riven ost och gratinera mackorna i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Moussakagratäng

(36)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g potatis
  • 300 g blomkål
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Svampmacka
  • 250 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 4 minibaguette, bake off

Potatis- och blomkålssoppa med svampmacka

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

En värmande och god soppa med potatis och blomkål. Till det serveras en varm macka toppad med champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Skär blomkål och purjolök i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull med vatten och buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva och stek svampen i en het panna med smör tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlök och stek någon minut till. Pudra över mjöl och häll i grädden under omrörning. Låt puttra ihop lite och smaka av med salt och peppar. Värm och skiva brödet, toppa med svampröran.

Servering

Fräs lite tunt skivad purjolök och toppa soppan med!

Tips

Strö över lite riven ost och gratinera mackorna i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Moussakagratäng

(36)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies