Potage med getost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Potage är en fransk rustik soppa med t ex betor, vitlök och vitt vin. Ruskigt god! Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chili
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g gulbetor eller polkabetor
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 50 g smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 8 stora salviablad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Till servering
  • 100 g chèvre
  • pumpakärna eller solrosfrön, torrostade

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili. Skala rotfrukterna och skär dem i grova jämnstora bitar. Koka upp vatten och hönsbuljongtärningar.
  2. Smält smör i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt rotfrukterna och örterna och häll i vin och lite av hönsbuljongen. Koka upp och sjud tills rotfrukterna blivit mjuka. Rör om ofta och tillsätt resten av hönsbuljongen allt eftersom, precis som när man lagar en risotto.
  3. Mosa hälften av rotfrukterna när de blivit ordentligt mjuka, så det ger buljongen en mer krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar och tillsätt ev lite mer buljong om rotfrukterna dragit åt sig för mycket av vätskan.
  4. Servera potagen rykande het, toppad med getost bruten i bitar och rostade frön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Halloumiburgare med mustig salsa

(2)

Fänkålspotage

(2)

Grönsakssoppa

(15)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Sötpotatis med rostad majs, bönor och fetaost

(14)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Laxpaj med potatis

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chili
  • 400 g potatis
  • 300 g morot
  • 300 g gulbetor eller polkabetor
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 50 g smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 8 stora salviablad
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Till servering
  • 100 g chèvre
  • pumpakärna eller solrosfrön, torrostade

Potage med getost

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Potage är en fransk rustik soppa med t ex betor, vitlök och vitt vin. Ruskigt god! Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och chili. Skala rotfrukterna och skär dem i grova jämnstora bitar. Koka upp vatten och hönsbuljongtärningar.
  2. Smält smör i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt rotfrukterna och örterna och häll i vin och lite av hönsbuljongen. Koka upp och sjud tills rotfrukterna blivit mjuka. Rör om ofta och tillsätt resten av hönsbuljongen allt eftersom, precis som när man lagar en risotto.
  3. Mosa hälften av rotfrukterna när de blivit ordentligt mjuka, så det ger buljongen en mer krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar och tillsätt ev lite mer buljong om rotfrukterna dragit åt sig för mycket av vätskan.
  4. Servera potagen rykande het, toppad med getost bruten i bitar och rostade frön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Halloumiburgare med mustig salsa

(2)

Fänkålspotage

(2)

Grönsakssoppa

(15)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Sötpotatis med rostad majs, bönor och fetaost

(14)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Laxpaj med potatis

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies