Portions-glace au four

Betyg (1-5):
3.6 (15 betyg)

Förföriskt god retrorätt! Glass, sockerkaka och maräng i ugn!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250-275º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 stora muffins, vanilj- eller citronsmak
  • 400 g vaniljglass
  • 400 g frysta hallon och blåbär
  • 1 dl flagad mandel
  • Italiensk maräng:
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 4 äggvitor
  • Bärsås:
  • 200 g hallon och blåbär
  • 0.5 dl socker

Gör så här

  1. Italiensk maräng: Koka upp 5/6 av sockret och vattnet i en kastrull och låt det koka tills det tjocknat lite, ca 5-10 minuter. Vispa under tiden äggvitor och resterande socker till ett vitt skum. Ta sockerlagen från värmen och häll den, lite i taget, i äggviteskummet medan du vispar på hög hastighet, elvisp är ett måste. Vispa tills marängsmeten är blank och fast.
  2. Skär varje muffins i fyra tunna skivor och lägg på en plåt. Fördela först glass på skivorna, sedan bär. Tryck till bären i glassen så att de ligger kvar. Spritsa eller skeda på marängen så att bär, glass och muffins täcks helt.
  3. Strö över flagad mandel. Ställ in plåten och låt marängen få färg. Det går på någon minut, så gå inte ifrån ugnen!
  4. Servera eventuellt med bärsås till.

Bärsås

  1. Koka upp bär och socker och låt koka några minuter tills blandningen tjocknat något. Mixa och servera med glassbakelserna

Tips

Gör gärna glace au four-bakelserna helt färdiga dagen före och förvara dem i frysen. Ta fram dem och grädda som ovan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2013-04-03

Ugnsvärmen står till höger under bilden. Tiden är dock vad hela receptet tar att göra.

therese

2013-04-03

Fel. Ska vara havrebotten

Britta/Webbredaktionen

2012-08-29

Ugnstemperaturen står ovanför ingredienserna, 250 - 275º.

Agneta Cednerman

2012-08-28

Låter jättegott, men vilken ugnsvär,e skall det vara??

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranskladdkaka

(27)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 stora muffins, vanilj- eller citronsmak
  • 400 g vaniljglass
  • 400 g frysta hallon och blåbär
  • 1 dl flagad mandel
  • Italiensk maräng:
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 4 äggvitor
  • Bärsås:
  • 200 g hallon och blåbär
  • 0.5 dl socker

Portions-glace au four

Betyg (1-5):
3.6 (15 betyg)

Förföriskt god retrorätt! Glass, sockerkaka och maräng i ugn!

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250-275º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Italiensk maräng: Koka upp 5/6 av sockret och vattnet i en kastrull och låt det koka tills det tjocknat lite, ca 5-10 minuter. Vispa under tiden äggvitor och resterande socker till ett vitt skum. Ta sockerlagen från värmen och häll den, lite i taget, i äggviteskummet medan du vispar på hög hastighet, elvisp är ett måste. Vispa tills marängsmeten är blank och fast.
  2. Skär varje muffins i fyra tunna skivor och lägg på en plåt. Fördela först glass på skivorna, sedan bär. Tryck till bären i glassen så att de ligger kvar. Spritsa eller skeda på marängen så att bär, glass och muffins täcks helt.
  3. Strö över flagad mandel. Ställ in plåten och låt marängen få färg. Det går på någon minut, så gå inte ifrån ugnen!
  4. Servera eventuellt med bärsås till.

Bärsås

  1. Koka upp bär och socker och låt koka några minuter tills blandningen tjocknat något. Mixa och servera med glassbakelserna

Tips

Gör gärna glace au four-bakelserna helt färdiga dagen före och förvara dem i frysen. Ta fram dem och grädda som ovan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Lena

2013-04-03

Ugnsvärmen står till höger under bilden. Tiden är dock vad hela receptet tar att göra.

therese

2013-04-03

Fel. Ska vara havrebotten

Britta/Webbredaktionen

2012-08-29

Ugnstemperaturen står ovanför ingredienserna, 250 - 275º.

Agneta Cednerman

2012-08-28

Låter jättegott, men vilken ugnsvär,e skall det vara??

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffranskladdkaka

(27)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies