För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Portabelloburgare med cheddar och rostad majskräm

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Otroligt god vegetarisk burgare som toppas med den magiska majskrämen och cheddarost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl barbequesås
  • 4 skivor cheddar
  • 4 hamburgerbröd
  • 30 g babyspenat
  • 4 små tomater, skivade
  • 1 knipplök, tunt skivad
  • Rostad majskräm
  • 300 g (på burk) majskorn, avrunna
  • 3 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar eller chiliflakes
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt

Gör så här

  1. Majskräm: Sätt ugnen på 225°. Häll majsen i en liten ugnsform och rosta mitt i ugnen 10 min. Häll grädden över majsen och låt stå kvar i ugnen tills det fått fin färg, ca 30 min. Häll över i en mixerbunke och mixa till en slät kräm. Tillsätt cayennepeppar och smaka av med citronsaft och salt.

Burgare

  1. Skär bort foten på svampen. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla eller stek tills svampen sjunkit ihop. Pensla med BBQ-sås och grilla lite till. Lägg på en skiva ost och låt den smälta något.
  2. Fyll burgarbröden med majskrämen, spenat, tomat, svamp och lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(4)

Gnocchi med svamp och blomkål

(56)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Champinjonsoppa

(49)

Pasta med svampsås

(16)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl barbequesås
  • 4 skivor cheddar
  • 4 hamburgerbröd
  • 30 g babyspenat
  • 4 små tomater, skivade
  • 1 knipplök, tunt skivad
  • Rostad majskräm
  • 300 g (på burk) majskorn, avrunna
  • 3 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar eller chiliflakes
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt

Portabelloburgare med cheddar och rostad majskräm

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Otroligt god vegetarisk burgare som toppas med den magiska majskrämen och cheddarost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Majskräm: Sätt ugnen på 225°. Häll majsen i en liten ugnsform och rosta mitt i ugnen 10 min. Häll grädden över majsen och låt stå kvar i ugnen tills det fått fin färg, ca 30 min. Häll över i en mixerbunke och mixa till en slät kräm. Tillsätt cayennepeppar och smaka av med citronsaft och salt.

Burgare

  1. Skär bort foten på svampen. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla eller stek tills svampen sjunkit ihop. Pensla med BBQ-sås och grilla lite till. Lägg på en skiva ost och låt den smälta något.
  2. Fyll burgarbröden med majskrämen, spenat, tomat, svamp och lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

(4)

Gnocchi med svamp och blomkål

(56)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Stora köttbullar i svampsås

(19)

Champinjonsoppa

(49)

Pasta med svampsås

(16)