Porcetta

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 1 fläsksida med svål (ca 1.5 kg)
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • steksnöre
  • Ungsgrönsaker:
  • 1 stor aubergine (ca 500 g)
  • 2 zucchini (ca 500 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 12 vitlöksklyftor med skal
  • 1 dl olivolja
  • 10 cocktailtomater på kvist
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • 20 g rucola
  • 1 liten citron, pressad saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Snitta svålen på fläsksidan till korsat mönster. Blanda örter, vitlök, citronskal och flingsalt på en skärbräda. Lägg köttsidan mot blandningen och tryck så att örtblandningen fastnar. Rulla ihop med svålsidan utåt. Bind ihop hårt med steksnöre till en rulle.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek rullen runt om i olja. Stek svålen ganska hårt tills den har fått en mörkbrun färg. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Tillaga mitt i ugnen 3 tim. Höj ugnstemperaturen till 225° när det är ca 20 min kvar och kasta samtidigt in 1 dl vatten på botten av ugnen. Ta ut köttet och låt vila i formen ca 10 min. Svålen blir då riktigt krispig. Klipp bort snöret och skär upp i ca 1 1⁄2 cm tjocka skivor.
  4. Ugnsgrönsaker: Skär aubergine, zucchini och paprika i jämnstora bitar. Gnugga in dem med timjan, rosmarin, salt och peppar. Fördela grönsaker och vitlök på en plåt. Ringla över hälften av oljan, blanda runt. Rosta mitt i ugnen på 225° ca 25 min. Tillsätt tomaterna sista 5 min.
  5. Toppa grönsakerna med basilika och rucola. Pressa över citronsaft och ringla på resten av olivoljan. Servera direkt med det uppskurna köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 fläsksida med svål (ca 1.5 kg)
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • steksnöre
  • Ungsgrönsaker:
  • 1 stor aubergine (ca 500 g)
  • 2 zucchini (ca 500 g)
  • 2 röda paprikor
  • 1 hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • 12 vitlöksklyftor med skal
  • 1 dl olivolja
  • 10 cocktailtomater på kvist
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • 20 g rucola
  • 1 liten citron, pressad saft

Porcetta

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 timme + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Snitta svålen på fläsksidan till korsat mönster. Blanda örter, vitlök, citronskal och flingsalt på en skärbräda. Lägg köttsidan mot blandningen och tryck så att örtblandningen fastnar. Rulla ihop med svålsidan utåt. Bind ihop hårt med steksnöre till en rulle.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek rullen runt om i olja. Stek svålen ganska hårt tills den har fått en mörkbrun färg. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Tillaga mitt i ugnen 3 tim. Höj ugnstemperaturen till 225° när det är ca 20 min kvar och kasta samtidigt in 1 dl vatten på botten av ugnen. Ta ut köttet och låt vila i formen ca 10 min. Svålen blir då riktigt krispig. Klipp bort snöret och skär upp i ca 1 1⁄2 cm tjocka skivor.
  4. Ugnsgrönsaker: Skär aubergine, zucchini och paprika i jämnstora bitar. Gnugga in dem med timjan, rosmarin, salt och peppar. Fördela grönsaker och vitlök på en plåt. Ringla över hälften av oljan, blanda runt. Rosta mitt i ugnen på 225° ca 25 min. Tillsätt tomaterna sista 5 min.
  5. Toppa grönsakerna med basilika och rucola. Pressa över citronsaft och ringla på resten av olivoljan. Servera direkt med det uppskurna köttet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies