Porc au lait

Betyg (1-5):
2.25 (4 betyg)

Köttet blir saftigt och mört då det får koka länge i mjölken. Timjan, muskot och lagerblad sätter smaken.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg benfri fläskkotlett
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • 1 liter mjölk
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 krossat lagerblad
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 1 krm nyriven muskotnöt
  • Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 250 g kokta morötter
  • 250 g kokta sockerärtor

Gör så här

  1. Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp smöret i en trång gryta (gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta). Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
  3. Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.
  4. Tag upp köttet, vira in det i folie. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Tacosoppa med färs

(7)

Taco med röda linser

(13)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Burgare med chilimajo

(4)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Blomkålssoppa med bacontopping

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg benfri fläskkotlett
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • 1 liter mjölk
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 krossat lagerblad
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 1 krm nyriven muskotnöt
  • Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 250 g kokta morötter
  • 250 g kokta sockerärtor

Porc au lait

Betyg (1-5):
2.25 (4 betyg)

Köttet blir saftigt och mört då det får koka länge i mjölken. Timjan, muskot och lagerblad sätter smaken.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bind ev. upp köttet med bomullssnöre. Skär vitlöksklyftorna i stavar. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöken. Gnid in kotletten med salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp smöret i en trång gryta (gärna av teflon eftersom det är lätt att köttet fastnar i en järngryta). Bryn köttet runt om. Slå på så mycket mjölk att det täcker och koka upp försiktigt eftersom mjölk kokar över så lätt.
  3. Sänk värmen, tillsätt timjan, lagerblad, persilja och muskot. Låt koka på mycket svag värme under lock, ca 1 timme. Vänd köttet då och då.
  4. Tag upp köttet, vira in det i folie. Koka ihop mjölken till en simmig sås och smaka ev. av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Tacosoppa med färs

(7)

Taco med röda linser

(13)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Burgare med chilimajo

(4)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Blomkålssoppa med bacontopping

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies