Pommes Anna

Betyg (1-5):
2.77 (22 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º-250º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 portioner:
  • 600 g vinterpotatisar
  • 0.5 krm peppar
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 10 portioner:
  • 2.5 kg vinterpotatis
  • 2 krm peppar
  • 75 g smör
  • 2.5 tsk salt

Gör så här

I stekpanna

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Låt hälften av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisen, salta och peppra mellan varven, och lägg resten av fettet i klickar ovanpå.
  2. Stek potatisen mjuk under lock på mycket svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd kakan genom att lägga en stor tallrik ovanpå potatiskakan, vänd stekpannan så att kakan hamnar på tallriken och låt kakan glida ner i pannan igen. Stek några minuter på lite starkare värme.

Stor sats i ugn

  1. Skala och skiva potatisen, gärna i matberedare. Smält fettet i en långpanna i ugnen. Ta ut långpannan, lägg i potatisen och vänd skivorna med stekspade så att fettet blir fördelat. Salta och peppra. Platta ut dem till en kaka.
  2. Stek i 250° mitt i ugnen tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg, 30-40 minuter. Sänk värmen till 200-225° efter drygt halva stektiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)
8 st
  • 2 portioner:
  • 600 g vinterpotatisar
  • 0.5 krm peppar
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 10 portioner:
  • 2.5 kg vinterpotatis
  • 2 krm peppar
  • 75 g smör
  • 2.5 tsk salt

Pommes Anna

Betyg (1-5):
2.77 (22 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º-250º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

I stekpanna

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Låt hälften av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisen, salta och peppra mellan varven, och lägg resten av fettet i klickar ovanpå.
  2. Stek potatisen mjuk under lock på mycket svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd kakan genom att lägga en stor tallrik ovanpå potatiskakan, vänd stekpannan så att kakan hamnar på tallriken och låt kakan glida ner i pannan igen. Stek några minuter på lite starkare värme.

Stor sats i ugn

  1. Skala och skiva potatisen, gärna i matberedare. Smält fettet i en långpanna i ugnen. Ta ut långpannan, lägg i potatisen och vänd skivorna med stekspade så att fettet blir fördelat. Salta och peppra. Platta ut dem till en kaka.
  2. Stek i 250° mitt i ugnen tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg, 30-40 minuter. Sänk värmen till 200-225° efter drygt halva stektiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies