Pollo alla cacciatora

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Italiensk kycklinggryta i ugn med sardeller, oliver och rosmarin.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 kg hel kyckling eller kycklingdelar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 lagerblad
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin
  • 4 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 8 st sardellfiléer
  • 2 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 800 g körsbärstomater
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Dela varje hel kyckling i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
  2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
  3. Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera gärna med bröd, grönsallad och kokta bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarburgare

(3)

Pasta med sardellkyckling

(8)

Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 kg hel kyckling eller kycklingdelar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 lagerblad
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin
  • 4 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 8 st sardellfiléer
  • 2 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 800 g körsbärstomater
  • 2 tsk salt

Pollo alla cacciatora

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Italiensk kycklinggryta i ugn med sardeller, oliver och rosmarin.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje hel kyckling i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
  2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
  3. Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera gärna med bröd, grönsallad och kokta bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarburgare

(3)

Pasta med sardellkyckling

(8)

Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

(3)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies