För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pollo alla cacciatora

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Italiensk kycklinggryta i ugn med sardeller, oliver och rosmarin.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg hel kyckling eller kycklingdelar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 lagerblad
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin
  • 4 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 8 st sardellfiléer
  • 2 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 800 g körsbärstomater
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Dela varje hel kyckling i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
  2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
  3. Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera gärna med bröd, grönsallad och kokta bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

(4)

Pasta med sardellkyckling

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 kg hel kyckling eller kycklingdelar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 6 lagerblad
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk kvistar från färsk rosmarin
  • 4 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 8 st sardellfiléer
  • 2 dl urkärnade gröna eller svarta oliver
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 800 g körsbärstomater
  • 2 tsk salt

Pollo alla cacciatora

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Italiensk kycklinggryta i ugn med sardeller, oliver och rosmarin.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje hel kyckling i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna och lägg i en skål. Lägg i lagerblad, vitlök och rosmarin. Häll över vinet. Låt stå över natten eller minst 2 timmar och marinera.
  2. Hetta upp olivolja, sardeller och oliver i en stor gryta och fräs tills sardellerna smält. Torka av kycklingdelarna med lite hushållspapper. Spara marinaden. Doppa kycklingen i mjöl och bryn den försiktigt i sardelloljan. Häll i tomater och marinad när kycklingen fått fin stekyta runt om. Låt allt koka upp.
  3. Ställ grytan i ugnen med lock och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs.

Servering

Servera gärna med bröd, grönsallad och kokta bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Kycklingfilé "tonnato" sparrisbroccoli och gulbetor

(4)

Pasta med sardellkyckling

(9)