Pocherat ägg på rågbröd med ugnsbakade rödbetor

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En matig smörgås med majonnäs.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 medelstora rödbetor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk grovt salt
  • 2 paprikor
  • 4 ägg
  • 4 grova brödskivor, gärna av danskt rågbröd
  • 3 tsk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, fransk senap och rödvinsvinäger i en skål. Vispa sedan ner oljan först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med salt och peppar. Hit kan du förbereda dagen före. Förvara majonnäsen i kylskåp.
  2. Skölj rödbetorna och lägg dem i folie med olivolja och grovt salt. Förslut folien och baka i 200 grader, 45 minuter.
  3. Rosta paprikorna samtidigt med rödbetorna. Ta ut dem när de börjar få färg, cirka 20 minuter. Lägg paprikorna i en försluten plastpåse i tjugo minuter. Dra bort skalet, ta bort kärnor och vita mellanväggar, skär paprikan i 1 x 1 centimeter stora bitar.
  4. Blanda paprikan med majonnäsen. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4-5 centimeter från botten. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
  5. Låt äggen sjuda i tre minuter. Lyft upp dem med en hålslev. Skiva rödbetorna och fördela på rågbrödet. Lägg äggen ovanpå rödbetorna. Toppa med majonnäs och hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostpaj med spenat och zucchini

(18)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Fransk omelett med bacon och tomater

(37)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)
12 st
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 medelstora rödbetor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk grovt salt
  • 2 paprikor
  • 4 ägg
  • 4 grova brödskivor, gärna av danskt rågbröd
  • 3 tsk finhackad gräslök

Pocherat ägg på rågbröd med ugnsbakade rödbetor

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En matig smörgås med majonnäs.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, fransk senap och rödvinsvinäger i en skål. Vispa sedan ner oljan först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med salt och peppar. Hit kan du förbereda dagen före. Förvara majonnäsen i kylskåp.
  2. Skölj rödbetorna och lägg dem i folie med olivolja och grovt salt. Förslut folien och baka i 200 grader, 45 minuter.
  3. Rosta paprikorna samtidigt med rödbetorna. Ta ut dem när de börjar få färg, cirka 20 minuter. Lägg paprikorna i en försluten plastpåse i tjugo minuter. Dra bort skalet, ta bort kärnor och vita mellanväggar, skär paprikan i 1 x 1 centimeter stora bitar.
  4. Blanda paprikan med majonnäsen. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4-5 centimeter från botten. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. Låt vattnet koka upp. Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
  5. Låt äggen sjuda i tre minuter. Lyft upp dem med en hålslev. Skiva rödbetorna och fördela på rågbrödet. Lägg äggen ovanpå rödbetorna. Toppa med majonnäs och hackad gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fetaostpaj med spenat och zucchini

(18)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Fransk omelett med bacon och tomater

(37)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies