För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Frukost, lunch, middag – ägg och skinka passar vid många tillfällen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 8 ägg
  • 1 tsk salt
  • Chilistekta bönor:
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 150 haricots verts eller vaxbönor
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skivad rökt skinka

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och ättika. Dra upp en virvel i vattnet med en sked samtidigt som du försiktigt knäcker ett ägg mot kanten. Sjud i 3 minuter och fånga upp ägget med en hålslev. Gör ett i taget så de inte fastnar i varandra.

Chilistekta bönor

  1. Stek chili i olja någon minut. Tillsätt bönor och tomater i pannan och stek dem 6-7 minuter, krydda med salt och peppar.
  2. Stek skinkan någon minut och servera med ett pocherat ägg och de chilistekta bönorna.

Tips

Pocherat ägg passar till många sommarrätter så som tonfisksallad och rökt fisk. <br>Skippa chilin till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Skink- och ostpaj

(6)

Öppen svampomelett

(6)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Glasnudlar med ägg

(3)

Caesarsallad med räkor

(26)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liter vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 8 ägg
  • 1 tsk salt
  • Chilistekta bönor:
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 150 haricots verts eller vaxbönor
  • 150 g körsbärstomater
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 200 g skivad rökt skinka

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Frukost, lunch, middag – ägg och skinka passar vid många tillfällen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, salt och ättika. Dra upp en virvel i vattnet med en sked samtidigt som du försiktigt knäcker ett ägg mot kanten. Sjud i 3 minuter och fånga upp ägget med en hålslev. Gör ett i taget så de inte fastnar i varandra.

Chilistekta bönor

  1. Stek chili i olja någon minut. Tillsätt bönor och tomater i pannan och stek dem 6-7 minuter, krydda med salt och peppar.
  2. Stek skinkan någon minut och servera med ett pocherat ägg och de chilistekta bönorna.

Tips

Pocherat ägg passar till många sommarrätter så som tonfisksallad och rökt fisk. <br>Skippa chilin till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

(1)

Skink- och ostpaj

(6)

Öppen svampomelett

(6)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Glasnudlar med ägg

(3)

Caesarsallad med räkor

(26)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)