
Pocherat ägg
Betyg (1-5):
Pocherat ägg så underbart gott till frukost eller brunch, servera tex som ägg florentine, på bröd med färsk spenat och hollandaisesås.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 liter vatten
- 1 msk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk salt
- 4 ägg
Gör så här
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
- Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
Liknande recept
Pocherat ägg
Betyg (1-5):
Pocherat ägg så underbart gott till frukost eller brunch, servera tex som ägg florentine, på bröd med färsk spenat och hollandaisesås.
Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
- Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!