Pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

Pocherat ägg så underbart gott till frukost eller brunch, servera tex som ägg florentine, på bröd med färsk spenat och hollandaisesås.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Danska smørrebröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggröra med rökt lax

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Pocherat ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

Pocherat ägg så underbart gott till frukost eller brunch, servera tex som ägg florentine, på bröd med färsk spenat och hollandaisesås.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Danska smørrebröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggröra med rökt lax

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)