För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pocherat ägg

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Pocherat ägg så underbart gott till frukost eller brunch, servera tex som ägg florentine, på bröd med färsk spenat och hollandaisesås.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(12)

Danska smørrebröd

(1)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Äggröra med rökt lax

(15)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Pocherat ägg

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Pocherat ägg så underbart gott till frukost eller brunch, servera tex som ägg florentine, på bröd med färsk spenat och hollandaisesås.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättiksprit och salt. Stäng av plattan eller sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck äggen i varsin kopp så gulan är hel.
  2. Dra ett varv med en sked i det sjudande vattnet så det blir en virvel och häll varsamt ner 1 ägg i taget. Pochera 1 eller 2 ägg åt gången, ca 4 min. Lyft upp med en hålslev.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(12)

Danska smørrebröd

(1)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Äggröra med rökt lax

(15)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)