Plommonspäckad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 min + ca 2 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 5 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad
  • 300 g strimlad färsk vitkål
  • 1 tunt skivat äpple
  • 1 grovt riven morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Gör små djupa snitt i karrén med en vass kniv. Stick ner vitlöksklyftor och plommon. Salta och peppra köttet runt om och lägg i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 2 tim. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.
  2. Vänd ihop vitkål, äpple och morot med vinäger, olja, kummin och salt till en sallad.
  3. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med kålsallad och kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Zucchiniplättar med äppel- och morotssallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskkarré i bit
  • 5 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad
  • 300 g strimlad färsk vitkål
  • 1 tunt skivat äpple
  • 1 grovt riven morot
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 20 min + ca 2 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör små djupa snitt i karrén med en vass kniv. Stick ner vitlöksklyftor och plommon. Salta och peppra köttet runt om och lägg i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 2 tim. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.
  2. Vänd ihop vitkål, äpple och morot med vinäger, olja, kummin och salt till en sallad.
  3. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor och servera med kålsallad och kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Zucchiniplättar med äppel- och morotssallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(4)