Plommonpaj med cream cheese

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

En ljuvlig paj där sötsyrliga plommon får landa i en krämig fyllning med vaniljsmak.

Tillagningstid: 30 min + ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 500 g plommon, klyftade
  • 1 msk florsocker, till servering
  • Pajdeg
  • 150 g kallt smör, i tärningar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.75 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 2 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller med en matberedare till en smulig massa. Tillsätt chiafrön, socker och vatten.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med avtagbar kant. Låt stå i frysen ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 175°. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll smeten i pajformen och fördela plommonen ovanpå.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna och pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop redaktör

2018-09-10

Till Margareta: Pajen blir grynig om man fryser in den.

Margareta

2018-09-06

Går det att frysa den?

Coop webbredaktör

2018-05-07

Till Sophia Magdalena: Ja, du kan använda frysta plommon men de kan eventuellt förändra gräddningstiden något då de innehåller mer vätska. Lycka till!

Sophia Magdalena

2018-05-01

Kan man använda frysta plommon? Har så mycket klyftade plommon i frysen.

MAGNUS

2017-10-22

Väldigt god och blev väldigt fin. Kommer att göras snart igen!

Viktoria

2017-08-27

Jättegott men man kan hoppa över chiafrön om man inte har dessa hemma. Likaså kan man vara generös med plommonmängden.

Coop webbredaktör

2017-08-21

Till Ingolf: Tack för uppmärksamheten. Naturel färskost stämmer.

Ingolf

2017-08-21

Man kan ta i 750 g plommon utan problem om man har mycket plommon, vilket ju ofta är skälet till att göra plommonrätter.

Ingolf

2017-08-20

0,75 dl florsocker skall det vara enligt tryckta versionen, inte 0,75 ml. Jag prövade med lätt crème fraiche, och det tycktes gå bra. "Crème cheese" tycks vara naturell färskost, eller är det någonting speciellt?

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 500 g plommon, klyftade
  • 1 msk florsocker, till servering
  • Pajdeg
  • 150 g kallt smör, i tärningar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.75 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 2 krm vaniljpulver

Plommonpaj med cream cheese

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

En ljuvlig paj där sötsyrliga plommon får landa i en krämig fyllning med vaniljsmak.

Tillagningstid: 30 min + ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller med en matberedare till en smulig massa. Tillsätt chiafrön, socker och vatten.
  2. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med avtagbar kant. Låt stå i frysen ca 10 min.
  3. Sätt ugnen på 175°. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll smeten i pajformen och fördela plommonen ovanpå.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna och pudra över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop redaktör

2018-09-10

Till Margareta: Pajen blir grynig om man fryser in den.

Margareta

2018-09-06

Går det att frysa den?

Coop webbredaktör

2018-05-07

Till Sophia Magdalena: Ja, du kan använda frysta plommon men de kan eventuellt förändra gräddningstiden något då de innehåller mer vätska. Lycka till!

Sophia Magdalena

2018-05-01

Kan man använda frysta plommon? Har så mycket klyftade plommon i frysen.

MAGNUS

2017-10-22

Väldigt god och blev väldigt fin. Kommer att göras snart igen!

Viktoria

2017-08-27

Jättegott men man kan hoppa över chiafrön om man inte har dessa hemma. Likaså kan man vara generös med plommonmängden.

Coop webbredaktör

2017-08-21

Till Ingolf: Tack för uppmärksamheten. Naturel färskost stämmer.

Ingolf

2017-08-21

Man kan ta i 750 g plommon utan problem om man har mycket plommon, vilket ju ofta är skälet till att göra plommonrätter.

Ingolf

2017-08-20

0,75 dl florsocker skall det vara enligt tryckta versionen, inte 0,75 ml. Jag prövade med lätt crème fraiche, och det tycktes gå bra. "Crème cheese" tycks vara naturell färskost, eller är det någonting speciellt?

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies