Plommonkaka med hasselnötter

Betyg (1-5):
2.82 (55 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Plommon:
  • 13 plommon
  • 0.5 dl socker
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
  2. Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
  3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hallonsmoothie

(8)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Plommon:
  • 13 plommon
  • 0.5 dl socker
  • Fyllning:
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 citron, rivet skal

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg (1-5):
2.82 (55 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner äggen och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form.
  2. Skölj och halvera plommonen. Peta bort kärnan och doppa snittytan i strösocker. Fördela plommonhalvorna i kaksmeten med skalet uppåt. Förgrädda kakan 10-12 minuter.
  3. Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda med äggsmeten, nötter och citronskal. Häll smeten på den förgräddade kakan. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranskladdkaka

(27)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hallonsmoothie

(8)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies