Plommonglacerade revben med äppelkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det söta i plommonen framhäver köttets bästa egenskaper, Glöm inte att pensla på med glace under tillagningens gång. Det gör skillnad i det långa loppet.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1.2 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 krm salt
  • Glaze:
  • 1 dl urkärnade katrinplommon
  • 2 dl rött vin
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 dl honung
  • Äppelkompotten:
  • 0.5 msk smör
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 dl russin
  • 4 skalade, urkärnade äpplen, i bitar
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Salta och peppra revbensspjället, lägg det i en ugnsform. Sätt in den i mitten av ugnen och stek ca 1 timme.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka ihop 10 minuter. Låt svalna och mixa till en slät puré.
  3. Pensla köttet med glazen. Sätt in i ugnen ytterligare 30 minuter. Upprepa penslingen då och då och se till att spjället inte blir bränt.
  4. Hetta upp smöret, lägg i löken och låt den mjukna några minuter. Tillsätt sockret och glasera löken. Tillsätt äppelcidervinäger, russin och äppelbitarna. Koka några minuter. Äppelbitarna ska fortfarande vara hela.
  5. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Servering

Servera med couscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Melonsallad med halloumi

(14)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Tacos al pastor

(9)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.2 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 krm salt
  • Glaze:
  • 1 dl urkärnade katrinplommon
  • 2 dl rött vin
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 dl honung
  • Äppelkompotten:
  • 0.5 msk smör
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 dl russin
  • 4 skalade, urkärnade äpplen, i bitar
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm salt

Plommonglacerade revben med äppelkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det söta i plommonen framhäver köttets bästa egenskaper, Glöm inte att pensla på med glace under tillagningens gång. Det gör skillnad i det långa loppet.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra revbensspjället, lägg det i en ugnsform. Sätt in den i mitten av ugnen och stek ca 1 timme.
  2. Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka ihop 10 minuter. Låt svalna och mixa till en slät puré.
  3. Pensla köttet med glazen. Sätt in i ugnen ytterligare 30 minuter. Upprepa penslingen då och då och se till att spjället inte blir bränt.
  4. Hetta upp smöret, lägg i löken och låt den mjukna några minuter. Tillsätt sockret och glasera löken. Tillsätt äppelcidervinäger, russin och äppelbitarna. Koka några minuter. Äppelbitarna ska fortfarande vara hela.
  5. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Servering

Servera med couscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Melonsallad med halloumi

(14)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Tacos al pastor

(9)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(24)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies