Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Plättarna blir extra goda när de serveras med yoghurt smaksatt med lime och florsocker och lite morotssylt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör:
  • 4 msk morotssylt

Gör så här

  1. Häll mjöl, socker och salt i en bunke, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.

Limeyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser till limeyoghurten. Servera den till de nygräddade plättarna med morotssylt

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Cashewnötstaco

(12)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Minipiroger med lax

(1)

Klassisk laxburgare

(2)

Minipiroger med köttfärs

(39)

Krämig wasabisill

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1 lime, pressad saft och rivet skal
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör:
  • 4 msk morotssylt

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Plättarna blir extra goda när de serveras med yoghurt smaksatt med lime och florsocker och lite morotssylt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll mjöl, socker och salt i en bunke, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och använd resten till gräddningen. Grädda plättarna.

Limeyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser till limeyoghurten. Servera den till de nygräddade plättarna med morotssylt

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Cashewnötstaco

(12)

Pinnbröd med grillkorv

(40)

Minipiroger med lax

(1)

Klassisk laxburgare

(2)

Minipiroger med köttfärs

(39)

Krämig wasabisill

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies