Plättar med fetaoströra

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g plättar (en förpackning)
  • 10 g basilikablad
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • olivolja, till servering
  • basilikablad, till garnering

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisningen på förpackningen. Mixa basilikabladen (gärna med stjälken) med crème fraiche tills fin grön färg.
  2. Smula ner fetaosten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Fördela röran på plättarna och ringla över olivolja, garnera med basilikablad. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går även bra att finhacka basilikan i röran men blir då inte den fina gröna färgen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Äggröra med tryffel

(7)

Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

(8)

Petit-chouer

(4)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g plättar (en förpackning)
  • 10 g basilikablad
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • olivolja, till servering
  • basilikablad, till garnering

Plättar med fetaoströra

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisningen på förpackningen. Mixa basilikabladen (gärna med stjälken) med crème fraiche tills fin grön färg.
  2. Smula ner fetaosten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Fördela röran på plättarna och ringla över olivolja, garnera med basilikablad. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går även bra att finhacka basilikan i röran men blir då inte den fina gröna färgen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Äggröra med tryffel

(7)

Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

(8)

Petit-chouer

(4)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies