Plättar med fetaoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g plättar (en förpackning)
  • 10 g basilikablad
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • olivolja, till servering
  • basilikablad, till garnering

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisningen på förpackningen. Mixa basilikabladen (gärna med stjälken) med crème fraiche tills fin grön färg.
  2. Smula ner fetaosten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Fördela röran på plättarna och ringla över olivolja, garnera med basilikablad. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går även bra att finhacka basilikan i röran men blir då inte den fina gröna färgen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(52)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g plättar (en förpackning)
  • 10 g basilikablad
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar
  • olivolja, till servering
  • basilikablad, till garnering

Plättar med fetaoströra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm plättarna enligt anvisningen på förpackningen. Mixa basilikabladen (gärna med stjälken) med crème fraiche tills fin grön färg.
  2. Smula ner fetaosten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Fördela röran på plättarna och ringla över olivolja, garnera med basilikablad. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går även bra att finhacka basilikan i röran men blir då inte den fina gröna färgen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Petit-chouer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(52)