Plåtstekta knipplökar med lakrits

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Krydda knipplöken med något nytt - lakrits!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 2 knippen färsk lök med blast
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • rålakritsstång (lakritsrot) eller turkisk peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ansa och halvera lökarna på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Rulla runt lökarna ordentligt och rosta i ugnen tills de känns riktigt mjuka, ca 20 min.
  3. Lägg upp på ett fat. Riv lakrits över (använder du turkisk peppar får inte pulvret i karamellen komma med, bara karamellskalet) och servera direkt.

Tips

Lakritsrot kan du köpa i hälsokostaffärer, på vissa apotek eller på nätet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Vitlöksbröd med bruschettaröra

(3)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Löjromschips

(5)

Inlagd sill

(15)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(86)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 knippen färsk lök med blast
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • rålakritsstång (lakritsrot) eller turkisk peppar

Plåtstekta knipplökar med lakrits

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Krydda knipplöken med något nytt - lakrits!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ansa och halvera lökarna på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salta. Rulla runt lökarna ordentligt och rosta i ugnen tills de känns riktigt mjuka, ca 20 min.
  3. Lägg upp på ett fat. Riv lakrits över (använder du turkisk peppar får inte pulvret i karamellen komma med, bara karamellskalet) och servera direkt.

Tips

Lakritsrot kan du köpa i hälsokostaffärer, på vissa apotek eller på nätet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Vitlöksbröd med bruschettaröra

(3)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Löjromschips

(5)

Inlagd sill

(15)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(86)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies