Plankstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.7 (10 betyg)

Klassisk plankstek med duchesspotatis och kött som toppas med bearnaisesås. Perfekt som lyxig lördagsmiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor oxfilé eller ryggbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 250 g sparris
  • 140 g bacon
  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • 3 dl bearnaisesås
  • Duchessepotatis
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3 äggulor
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Krossa potatisen och blanda med äggulor och smör till ett helt slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra köttet. Stek köttet på båda sidor i smör till fin färg.
  3. Ansa sparrisen och fördela i 4 knippen. Linda bacon runt. Stek hastigt så att baconet får färg.
  4. Spritsa ut duchessepotatisen på 4 plankor. Lägg dit kött, sparris och tomater.
  5. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen fått färg.
  6. Servera med bearnaisesås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 skivor oxfilé eller ryggbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 250 g sparris
  • 140 g bacon
  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • 3 dl bearnaisesås
  • Duchessepotatis
  • 1 kg mjölig potatis
  • 3 äggulor
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar

Plankstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.7 (10 betyg)

Klassisk plankstek med duchesspotatis och kött som toppas med bearnaisesås. Perfekt som lyxig lördagsmiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Krossa potatisen och blanda med äggulor och smör till ett helt slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra köttet. Stek köttet på båda sidor i smör till fin färg.
  3. Ansa sparrisen och fördela i 4 knippen. Linda bacon runt. Stek hastigt så att baconet får färg.
  4. Spritsa ut duchessepotatisen på 4 plankor. Lägg dit kött, sparris och tomater.
  5. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen fått färg.
  6. Servera med bearnaisesås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)