För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pizzadeg

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Grundrecept på hemmagjord pizzadeg med jäst, vatten och mjöl. Toppa med din favorittopping.

Tillagningstid: 30 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • Förslag på topping
  • 1.5 dl ketchup
  • 250 g mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 20 g rucola
  • 8 körsbärstomater, skivade

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Knåda degen smidig på bakbordet. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord. Lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred på ketchup och toppa med mozzarellaskivor och oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola och skivade tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dagobertare extra allt

(5)

Tortilla med sötpotatis

(28)

Plättar - grundrecept

(28)

Varm macka med zucchini och skinka

(0)

Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa

(14)

Våfflor utan ägg

(112)

Butternutomelett

(2)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • Förslag på topping
  • 1.5 dl ketchup
  • 250 g mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 20 g rucola
  • 8 körsbärstomater, skivade

Pizzadeg

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Grundrecept på hemmagjord pizzadeg med jäst, vatten och mjöl. Toppa med din favorittopping.

Tillagningstid: 30 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Knåda degen smidig på bakbordet. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord. Lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred på ketchup och toppa med mozzarellaskivor och oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola och skivade tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dagobertare extra allt

(5)

Tortilla med sötpotatis

(28)

Plättar - grundrecept

(28)

Varm macka med zucchini och skinka

(0)

Quesadillas med avokadoröra och tomatsalsa

(14)

Våfflor utan ägg

(112)

Butternutomelett

(2)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)