Pizzadeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

Grundrecept på hemmagjord pizzadeg med jäst, vatten och mjöl. Toppa med din favorittopping.

Tillagningstid: 30 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • Förslag på topping
  • 1.5 dl ketchup
  • 250 g mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 20 g rucola
  • 8 körsbärstomater, skivade

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Knåda degen smidig på bakbordet. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord. Lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred på ketchup och toppa med mozzarellaskivor och oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola och skivade tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Skånsk äggakaka med äpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotssoppa med örtgratinerad toast

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Varm macka med zucchini och skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, 37°
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • Förslag på topping
  • 1.5 dl ketchup
  • 250 g mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 20 g rucola
  • 8 körsbärstomater, skivade

Pizzadeg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

Grundrecept på hemmagjord pizzadeg med jäst, vatten och mjöl. Toppa med din favorittopping.

Tillagningstid: 30 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Knåda degen smidig på bakbordet. Låt jäsa ca 45 min under bakduk.
  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit tunt på mjölat bakbord. Lägg på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred på ketchup och toppa med mozzarellaskivor och oregano. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola och skivade tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Skånsk äggakaka med äpple

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Butternutomelett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotssoppa med örtgratinerad toast

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Varm macka med zucchini och skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)