Pizza toppad med fänkål, salami och oliver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den här pizzan görs lite annorlunda. Först bakas pizzabottnen i ugnen, utan fyllning. Sedan toppas den med godsaker som krämig crème fraiche, tunnhyvlad fänkål, god italiensk salami och smakrika gröna oliver.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • Topping:
  • 0.5 fänkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g italiensk salami, gärna fänkålssalami
  • 0.5 dl gröna oliver
  • 2 tsk olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl (spara ½ dl till utbakningen), bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt yoghurten och rör kraftigt till en kladdig deg.
  2. Stjälp upp degen på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Pudra över mjöl på degen och tryck ut degen till en så tunn rundel som möjligt, ca 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Hyvla fänkålen riktig tunt, gärna på mandolin. Bred crème fraiche på pizzabotten och fördela fänkål, salami och oliver ovanpå. Ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Gott med klippt dill på pizzorna.

Tips

Dela på degen och gör två mindre pizzor istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • Topping:
  • 0.5 fänkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 70 g italiensk salami, gärna fänkålssalami
  • 0.5 dl gröna oliver
  • 2 tsk olivolja
  • svartpeppar

Pizza toppad med fänkål, salami och oliver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den här pizzan görs lite annorlunda. Först bakas pizzabottnen i ugnen, utan fyllning. Sedan toppas den med godsaker som krämig crème fraiche, tunnhyvlad fänkål, god italiensk salami och smakrika gröna oliver.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:250º
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl (spara ½ dl till utbakningen), bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt yoghurten och rör kraftigt till en kladdig deg.
  2. Stjälp upp degen på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Pudra över mjöl på degen och tryck ut degen till en så tunn rundel som möjligt, ca 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Hyvla fänkålen riktig tunt, gärna på mandolin. Bred crème fraiche på pizzabotten och fördela fänkål, salami och oliver ovanpå. Ringla över olja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Gott med klippt dill på pizzorna.

Tips

Dela på degen och gör två mindre pizzor istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies