Pizza med prosciutto och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Med lite enkla knep har du pizzan klar på 30 minuter. Lyxa till den med lite lufttorkad skinka och mozzarella.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 680 g färdig pizzadeg
  • 400 g färdig tomatsås
  • 5 kokta, skivade potatisar,
  • 100 g skivade champinjoner eller annan svamp
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl rosmarin- och timjanblad
  • 100 g prosciutto eller 200 g rökt kalkon
  • 100 g grovriven mozzarella
  • Vitkålssallad:
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Gör 4 portionspizzor eller 1 stor. Bred på tomatsåsen i ett jämt lager över pizzabottnen. Blanda potatis och svamp med salt, peppar och örtkryddor. Fördela blandningen över tomatsåsen.
  2. Lägg ut prosciuttoskivorna. Strö över mozzarellan.
  3. Grädda i 225º varm ugn 10-15 minuter eller tills pizzan ser gyllengul och knaprig ut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2012-06-28

Ska genast göras!!Blev jätteinspirerad .

Liknande recept

Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Pastasallad med bacon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé med chutneydressing

Betyg
Betyg
(125)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 680 g färdig pizzadeg
  • 400 g färdig tomatsås
  • 5 kokta, skivade potatisar,
  • 100 g skivade champinjoner eller annan svamp
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl rosmarin- och timjanblad
  • 100 g prosciutto eller 200 g rökt kalkon
  • 100 g grovriven mozzarella
  • Vitkålssallad:
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Pizza med prosciutto och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Med lite enkla knep har du pizzan klar på 30 minuter. Lyxa till den med lite lufttorkad skinka och mozzarella.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör 4 portionspizzor eller 1 stor. Bred på tomatsåsen i ett jämt lager över pizzabottnen. Blanda potatis och svamp med salt, peppar och örtkryddor. Fördela blandningen över tomatsåsen.
  2. Lägg ut prosciuttoskivorna. Strö över mozzarellan.
  3. Grädda i 225º varm ugn 10-15 minuter eller tills pizzan ser gyllengul och knaprig ut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2012-06-28

Ska genast göras!!Blev jätteinspirerad .

Liknande recept

Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Pastasallad med bacon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé med chutneydressing

Betyg
Betyg
(125)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)