Pizza med prosciutto och potatis

Betyg (1-5):
3.25 (16 betyg)

Med lite enkla knep har du pizzan klar på 30 minuter. Lyxa till den med lite lufttorkad skinka och mozzarella.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 680 g färdig pizzadeg
  • 400 g färdig tomatsås
  • 5 kokta, skivade potatisar,
  • 100 g skivade champinjoner eller annan svamp
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl rosmarin- och timjanblad
  • 100 g prosciutto eller 200 g rökt kalkon
  • 100 g grovriven mozzarella
  • Vitkålssallad:
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Gör 4 portionspizzor eller 1 stor. Bred på tomatsåsen i ett jämt lager över pizzabottnen. Blanda potatis och svamp med salt, peppar och örtkryddor. Fördela blandningen över tomatsåsen.
  2. Lägg ut prosciuttoskivorna. Strö över mozzarellan.
  3. Grädda i 225º varm ugn 10-15 minuter eller tills pizzan ser gyllengul och knaprig ut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2012-06-28

Ska genast göras!!Blev jätteinspirerad .

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Chilibiff-wrap

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 680 g färdig pizzadeg
  • 400 g färdig tomatsås
  • 5 kokta, skivade potatisar,
  • 100 g skivade champinjoner eller annan svamp
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 0.5 dl rosmarin- och timjanblad
  • 100 g prosciutto eller 200 g rökt kalkon
  • 100 g grovriven mozzarella
  • Vitkålssallad:
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Pizza med prosciutto och potatis

Betyg (1-5):
3.25 (16 betyg)

Med lite enkla knep har du pizzan klar på 30 minuter. Lyxa till den med lite lufttorkad skinka och mozzarella.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör 4 portionspizzor eller 1 stor. Bred på tomatsåsen i ett jämt lager över pizzabottnen. Blanda potatis och svamp med salt, peppar och örtkryddor. Fördela blandningen över tomatsåsen.
  2. Lägg ut prosciuttoskivorna. Strö över mozzarellan.
  3. Grädda i 225º varm ugn 10-15 minuter eller tills pizzan ser gyllengul och knaprig ut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2012-06-28

Ska genast göras!!Blev jätteinspirerad .

Liknande recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Chilibiff-wrap

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Barnens enkla pastasallad

(17)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies