För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
6 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färdig pizzadeg (ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl färsk grönkål, plockade blad
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 färskt fikon, i klyftor
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 liten rödlök, strimlad
  • 150 g tunt skivad julskinka
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche. Krama grönkålen med olja och salt tills den mjuknat något. Toppa pizzan med grönkålen, fikon, nötter och lök.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med skinkskivor och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera gärna sötstark senap till pizzan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2017-12-20

Underbar smak med den rostade grönkålen och creme fraiche. Hade inga fikon hemma. Gick bra ändå.

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Enkel potatisgratäng

(12)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(2)

Vegetariska piroger

(8)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 färdig pizzadeg (ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl färsk grönkål, plockade blad
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 färskt fikon, i klyftor
  • 1 dl valnötter
  • 0.5 liten rödlök, strimlad
  • 150 g tunt skivad julskinka
  • svartpeppar

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
6 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche. Krama grönkålen med olja och salt tills den mjuknat något. Toppa pizzan med grönkålen, fikon, nötter och lök.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med skinkskivor och dra ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Servera gärna sötstark senap till pizzan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2017-12-20

Underbar smak med den rostade grönkålen och creme fraiche. Hade inga fikon hemma. Gick bra ändå.

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Enkel potatisgratäng

(12)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(2)

Vegetariska piroger

(8)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)