Pizza med biff och rucola

Betyg (1-5):
3.3 (33 betyg)

En lite annorlunda pizza med en underbart god löksås istället för tomatsås.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pizzabotten:
  • 12 g jäst
  • 1.25 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Löksås:
  • 1 hackad gul lök
  • 0.75 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 3 tomater, skivade
  • 125 g mozzarella, i bit
  • 300 g ryggbiff eller entrecote
  • 1 msk smör
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 20 g rucola
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.

Löksås

  1. Fräs den gula löken någon minut i olja. Tillsätt vitlök, vin, salt, peppar och oregano. Låt koka cirka 5 minuter, tills löken är mjuk. Mixa till en slät röra.
  2. Kavla ut degen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Fördela löksåsen jämnt på pizzadegen. Lägg på tomatskivor och mozzarella. Grädda högt upp i ugnen, 15-20 minuter, tills osten fått gyllenbrun färg.
  3. Stek biffen under tiden. Smält smör i en stekpanna och stek köttet cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta köttet från värmen, låt det svalna en aning och skär sedan biffen i tunna skivor. Ta pizzan ur ugnen. Fördela köttskivor, rucola och parmesan på pizzan.

Tips

Köp färdig pizzadeg på rulle.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Bowl med sashimilax

(4)
18 st
  • Pizzabotten:
  • 12 g jäst
  • 1.25 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Löksås:
  • 1 hackad gul lök
  • 0.75 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk torkad oregano
  • Topping:
  • 3 tomater, skivade
  • 125 g mozzarella, i bit
  • 300 g ryggbiff eller entrecote
  • 1 msk smör
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 20 g rucola
  • 1 dl riven parmesan

Pizza med biff och rucola

Betyg (1-5):
3.3 (33 betyg)

En lite annorlunda pizza med en underbart god löksås istället för tomatsås.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.

Löksås

  1. Fräs den gula löken någon minut i olja. Tillsätt vitlök, vin, salt, peppar och oregano. Låt koka cirka 5 minuter, tills löken är mjuk. Mixa till en slät röra.
  2. Kavla ut degen tunt och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Fördela löksåsen jämnt på pizzadegen. Lägg på tomatskivor och mozzarella. Grädda högt upp i ugnen, 15-20 minuter, tills osten fått gyllenbrun färg.
  3. Stek biffen under tiden. Smält smör i en stekpanna och stek köttet cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta köttet från värmen, låt det svalna en aning och skär sedan biffen i tunna skivor. Ta pizzan ur ugnen. Fördela köttskivor, rucola och parmesan på pizzan.

Tips

Köp färdig pizzadeg på rulle.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies