För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pizza bianco med rucola

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Crème fraiche i stället för tomatsås blir supergott!

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6 vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Biancoröra:
  • 3 msk olivolja
  • 5 hackade gula lökar
  • 1 fintärnat, skalat äpple
  • 2 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 40 g rucola

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt i 1 tim. Sätt ugnen på 225°. Sätt in en plåt så att den blir het.

Biancoröra

  1. Värm olja en stekpanna och stek lök, äpple och timjan under omrörning. Löken ska bli karamelliserad. Det tar ca 20 min. Smaka av med salt och ev peppar.
  2. Dela degen i mindre bitar och kavla ut till tunna avlånga pizzabottnar på ordentligt mjölat bakbord. Kavla och grädda ett bröd i taget. För över degen på plåten. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 3 min. Linda in de färdiggräddade bröden i en kökshandduk till servering.
  3. Bred ut crème fraiche på de avsvalnade pizzabröden. Fördela den ljumna eller kalla biancoröran ovanpå och toppa med rucola. Skär upp i snibbar vid servering.

Tips

Det passar fint att toppa pizzan med italienska charkuterier. Bäst resultat på bottnarna får man på en pizzasten. Men ett bra alternativ är som ovan på en plåt som först hettas upp i ugnen. Använd bakplåtspapper eller en mjölad tunn träskärbräda för ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Zucchinigratäng med korv

(17)

Spagetti med tomatsås

(40)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Ättiksinlagd aubergine

(2)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Majsbröd med bacon

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 6 vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Biancoröra:
  • 3 msk olivolja
  • 5 hackade gula lökar
  • 1 fintärnat, skalat äpple
  • 2 msk finhackad timjan
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 40 g rucola

Pizza bianco med rucola

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Crème fraiche i stället för tomatsås blir supergott!

Tillagningstid: 45 min + jästid
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt i 1 tim. Sätt ugnen på 225°. Sätt in en plåt så att den blir het.

Biancoröra

  1. Värm olja en stekpanna och stek lök, äpple och timjan under omrörning. Löken ska bli karamelliserad. Det tar ca 20 min. Smaka av med salt och ev peppar.
  2. Dela degen i mindre bitar och kavla ut till tunna avlånga pizzabottnar på ordentligt mjölat bakbord. Kavla och grädda ett bröd i taget. För över degen på plåten. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 3 min. Linda in de färdiggräddade bröden i en kökshandduk till servering.
  3. Bred ut crème fraiche på de avsvalnade pizzabröden. Fördela den ljumna eller kalla biancoröran ovanpå och toppa med rucola. Skär upp i snibbar vid servering.

Tips

Det passar fint att toppa pizzan med italienska charkuterier. Bäst resultat på bottnarna får man på en pizzasten. Men ett bra alternativ är som ovan på en plåt som först hettas upp i ugnen. Använd bakplåtspapper eller en mjölad tunn träskärbräda för ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Zucchinigratäng med korv

(17)

Spagetti med tomatsås

(40)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Ättiksinlagd aubergine

(2)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Majsbröd med bacon

(0)