Pitabröd med pumpakärnor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pitabrödet blir extra gott när det toppas med pumpakärnor.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g pumpakärnor

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Ställ in en plåt i ugnen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar.
  3. Kavla ut varje del till 10-12 cm rundlar. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Jäs minst 30 min på bakplåtspapper. Flytta över bakplåtspapperet med brödet till den heta plåten. Sätt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen och grädda brödet 5-7 min.
  4. Låt svalan på galler utan bakduk.

Tips

Bröden går utmärkt att frysa!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brydlings enchiladas - Coop

(11)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Sesambräck - Coop

(9)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar - Coop

(9)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g pumpakärnor

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pitabrödet blir extra gott när det toppas med pumpakärnor.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Ställ in en plåt i ugnen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar.
  3. Kavla ut varje del till 10-12 cm rundlar. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Jäs minst 30 min på bakplåtspapper. Flytta över bakplåtspapperet med brödet till den heta plåten. Sätt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen och grädda brödet 5-7 min.
  4. Låt svalan på galler utan bakduk.

Tips

Bröden går utmärkt att frysa!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brydlings enchiladas - Coop

(11)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Sesambräck - Coop

(9)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies