Pitabröd med pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Pitabrödet blir extra gott när det toppas med pumpakärnor.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g pumpakärnor
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Ställ in en plåt i ugnen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar.
  3. Kavla ut varje del till 10-12 cm rundlar. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Jäs minst 30 min på bakplåtspapper. Flytta över bakplåtspapperet med brödet till den heta plåten. Sätt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen och grädda brödet 5-7 min.
  4. Låt svalan på galler utan bakduk.

Tips

Bröden går utmärkt att frysa!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äggsallad med rökt lax, pepparrot och dill i strut

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 50 g pumpakärnor
  • 2 tsk salt

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Pitabrödet blir extra gott när det toppas med pumpakärnor.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jäst och vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Ställ in en plåt i ugnen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar.
  3. Kavla ut varje del till 10-12 cm rundlar. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Jäs minst 30 min på bakplåtspapper. Flytta över bakplåtspapperet med brödet till den heta plåten. Sätt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen och grädda brödet 5-7 min.
  4. Låt svalan på galler utan bakduk.

Tips

Bröden går utmärkt att frysa!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äggsallad med rökt lax, pepparrot och dill i strut

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)