För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pitabröd grundrecept

Betyg (1-5):
3.43 (30 betyg)

Ett klassiskt och gott pitabröd.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl (750g) eller 3 dl grahamsmjöl + ca 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en bunke och rör ut jästen med fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt salt, ev grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen mitt itu, rulla ut 2 längder och dela varje i 8 bitar. Rulla runda bullar. Kavla ut till tunna runda kakor, ca 12 cm i diameter. Värm under tiden en osmord plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda mitt i ugnen 3-4 minuter. Låt kallna under bakduk. Pitabröd kan bakas i stora satser och frysas. Skåra bröden före frysningen. Tina och värm dem i 150°C ugnsvärme eller i mikrovågsugn.
  3. När bröden gräddas jäser de upp och det bildas en ficka som sedan kan fyllas med t ex olika sallader.

Fyllning

  1. Förslag till fyllning: -Finstrimlad isbergssallat blandad med tonfisk i bitar, tomater och gurka i tärningar, lite gräddfil och majonnäs. -Strimlad isbergssallat och pannbiff eller hamburgare.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2020-03-17

Bra recept, jag skippade grahamsmjölet och att värma plåten i förväg. Bröden kan med fördel göras större.

magnus eriksson

2015-11-28

Det här receptet är värdelöst, blir stabbigt. Lite likhet med riktiga pita-bröd. Förstörde matupplevelens. Usch och fy för dilettantrecept. Gör om, gör rätt!

agneta

2015-07-26

Väldigt goda bröd och enkla att göra. Fick ta ganska mycket mer mjöl till utbakning men goda ändå.

kate

2014-11-16

Jättegoda och mycket lätt-bakta. Jag tog i 3 dl grahamsmjöl men det räckte med 7,5 dl vetemjöl! Perfekta!!

Emelie

2014-09-13

Mycket bra recept! Gjort dessa goda pitabröd flera gånger och de är väldigt omtyckta :)

kate

2014-06-02

superenkelt OCH gott!!!!

Anna

2014-04-01

Gör gärna dessa på min förskola när vi ska på utflykt. Så lätt att stoppa i någon matigare sallad och barnen tycker att det är lätta att hålla i. Inte så mycket slabb.

Kerstin Eriksson

2014-02-26

andra gången jag bakar bröden. lägger i strimlad fläskfile tsatziki rödlök tomat. Prova, mums.

Joel Lundgren

2014-01-22

Vart kanon. Men man får hålla koll på bröden då olika ugnar har olika temperaturer och beteer sig olika.

Jens

2013-11-03

Enkelt och gott

Leif Lindström

2013-06-30

Otroligt enkelt recept som ger ett oväntat bra och gott resultat! Jag gräddar 2 kakor åt gången i en riktigt het ugn, det blir väldigt bra.

Liknande recept

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Blomkålsplättar

(4)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Frasiga baguetter

(3)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(10)

Julknäcke med vallmofrön

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl (750g) eller 3 dl grahamsmjöl + ca 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Pitabröd grundrecept

Betyg (1-5):
3.43 (30 betyg)

Ett klassiskt och gott pitabröd.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en bunke och rör ut jästen med fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt salt, ev grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen mitt itu, rulla ut 2 längder och dela varje i 8 bitar. Rulla runda bullar. Kavla ut till tunna runda kakor, ca 12 cm i diameter. Värm under tiden en osmord plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda mitt i ugnen 3-4 minuter. Låt kallna under bakduk. Pitabröd kan bakas i stora satser och frysas. Skåra bröden före frysningen. Tina och värm dem i 150°C ugnsvärme eller i mikrovågsugn.
  3. När bröden gräddas jäser de upp och det bildas en ficka som sedan kan fyllas med t ex olika sallader.

Fyllning

  1. Förslag till fyllning: -Finstrimlad isbergssallat blandad med tonfisk i bitar, tomater och gurka i tärningar, lite gräddfil och majonnäs. -Strimlad isbergssallat och pannbiff eller hamburgare.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2020-03-17

Bra recept, jag skippade grahamsmjölet och att värma plåten i förväg. Bröden kan med fördel göras större.

magnus eriksson

2015-11-28

Det här receptet är värdelöst, blir stabbigt. Lite likhet med riktiga pita-bröd. Förstörde matupplevelens. Usch och fy för dilettantrecept. Gör om, gör rätt!

agneta

2015-07-26

Väldigt goda bröd och enkla att göra. Fick ta ganska mycket mer mjöl till utbakning men goda ändå.

kate

2014-11-16

Jättegoda och mycket lätt-bakta. Jag tog i 3 dl grahamsmjöl men det räckte med 7,5 dl vetemjöl! Perfekta!!

Emelie

2014-09-13

Mycket bra recept! Gjort dessa goda pitabröd flera gånger och de är väldigt omtyckta :)

kate

2014-06-02

superenkelt OCH gott!!!!

Anna

2014-04-01

Gör gärna dessa på min förskola när vi ska på utflykt. Så lätt att stoppa i någon matigare sallad och barnen tycker att det är lätta att hålla i. Inte så mycket slabb.

Kerstin Eriksson

2014-02-26

andra gången jag bakar bröden. lägger i strimlad fläskfile tsatziki rödlök tomat. Prova, mums.

Joel Lundgren

2014-01-22

Vart kanon. Men man får hålla koll på bröden då olika ugnar har olika temperaturer och beteer sig olika.

Jens

2013-11-03

Enkelt och gott

Leif Lindström

2013-06-30

Otroligt enkelt recept som ger ett oväntat bra och gott resultat! Jag gräddar 2 kakor åt gången i en riktigt het ugn, det blir väldigt bra.

Liknande recept

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Blomkålsplättar

(4)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Frasiga baguetter

(3)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(10)

Julknäcke med vallmofrön

(0)