Pitabröd grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (31 betyg)

Ett klassiskt och gott pitabröd är enkelt att göra själv med jäst, mjöl, vatten och salt. Gott att fylla med sallad, tonfisk, kebab eller biffar.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl (750g) eller 3 dl grahamsmjöl + ca 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en bunke och rör ut jästen med fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt salt, ev grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen mitt itu, rulla ut 2 längder och dela varje i 8 bitar. Rulla runda bullar. Kavla ut till tunna runda kakor, ca 12 cm i diameter. Värm under tiden en osmord plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda mitt i ugnen 3-4 minuter. Låt kallna under bakduk. Pitabröd kan bakas i stora satser och frysas. Skåra bröden före frysningen. Tina och värm dem i 150°C ugnsvärme eller i mikrovågsugn.
  3. När bröden gräddas jäser de upp och det bildas en ficka som sedan kan fyllas med t ex olika sallader.

Fyllning

  1. Förslag till fyllning: -Finstrimlad isbergssallat blandad med tonfisk i bitar, tomater och gurka i tärningar, lite gräddfil och majonnäs. -Strimlad isbergssallat och pannbiff eller hamburgare.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2020-03-17

Bra recept, jag skippade grahamsmjölet och att värma plåten i förväg. Bröden kan med fördel göras större.

magnus eriksson

2015-11-28

Det här receptet är värdelöst, blir stabbigt. Lite likhet med riktiga pita-bröd. Förstörde matupplevelens. Usch och fy för dilettantrecept. Gör om, gör rätt!

agneta

2015-07-26

Väldigt goda bröd och enkla att göra. Fick ta ganska mycket mer mjöl till utbakning men goda ändå.

kate

2014-11-16

Jättegoda och mycket lätt-bakta. Jag tog i 3 dl grahamsmjöl men det räckte med 7,5 dl vetemjöl! Perfekta!!

Emelie

2014-09-13

Mycket bra recept! Gjort dessa goda pitabröd flera gånger och de är väldigt omtyckta :)

kate

2014-06-02

superenkelt OCH gott!!!!

Anna

2014-04-01

Gör gärna dessa på min förskola när vi ska på utflykt. Så lätt att stoppa i någon matigare sallad och barnen tycker att det är lätta att hålla i. Inte så mycket slabb.

Kerstin Eriksson

2014-02-26

andra gången jag bakar bröden. lägger i strimlad fläskfile tsatziki rödlök tomat. Prova, mums.

Joel Lundgren

2014-01-22

Vart kanon. Men man får hålla koll på bröden då olika ugnar har olika temperaturer och beteer sig olika.

Jens

2013-11-03

Enkelt och gott

Leif Lindström

2013-06-30

Otroligt enkelt recept som ger ett oväntat bra och gott resultat! Jag gräddar 2 kakor åt gången i en riktigt het ugn, det blir väldigt bra.

Liknande recept

Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguetter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 12 dl vetemjöl (750g) eller 3 dl grahamsmjöl + ca 1 liter vetemjöl
  • 2 tsk salt

Pitabröd grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (31 betyg)

Ett klassiskt och gott pitabröd är enkelt att göra själv med jäst, mjöl, vatten och salt. Gott att fylla med sallad, tonfisk, kebab eller biffar.

Tillagningstid: 20 minuter + jästid 1 timme + 30 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en bunke och rör ut jästen med fingervarmt vatten (37°C). Tillsätt salt, ev grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen mitt itu, rulla ut 2 längder och dela varje i 8 bitar. Rulla runda bullar. Kavla ut till tunna runda kakor, ca 12 cm i diameter. Värm under tiden en osmord plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda mitt i ugnen 3-4 minuter. Låt kallna under bakduk. Pitabröd kan bakas i stora satser och frysas. Skåra bröden före frysningen. Tina och värm dem i 150°C ugnsvärme eller i mikrovågsugn.
  3. När bröden gräddas jäser de upp och det bildas en ficka som sedan kan fyllas med t ex olika sallader.

Fyllning

  1. Förslag till fyllning: -Finstrimlad isbergssallat blandad med tonfisk i bitar, tomater och gurka i tärningar, lite gräddfil och majonnäs. -Strimlad isbergssallat och pannbiff eller hamburgare.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2020-03-17

Bra recept, jag skippade grahamsmjölet och att värma plåten i förväg. Bröden kan med fördel göras större.

magnus eriksson

2015-11-28

Det här receptet är värdelöst, blir stabbigt. Lite likhet med riktiga pita-bröd. Förstörde matupplevelens. Usch och fy för dilettantrecept. Gör om, gör rätt!

agneta

2015-07-26

Väldigt goda bröd och enkla att göra. Fick ta ganska mycket mer mjöl till utbakning men goda ändå.

kate

2014-11-16

Jättegoda och mycket lätt-bakta. Jag tog i 3 dl grahamsmjöl men det räckte med 7,5 dl vetemjöl! Perfekta!!

Emelie

2014-09-13

Mycket bra recept! Gjort dessa goda pitabröd flera gånger och de är väldigt omtyckta :)

kate

2014-06-02

superenkelt OCH gott!!!!

Anna

2014-04-01

Gör gärna dessa på min förskola när vi ska på utflykt. Så lätt att stoppa i någon matigare sallad och barnen tycker att det är lätta att hålla i. Inte så mycket slabb.

Kerstin Eriksson

2014-02-26

andra gången jag bakar bröden. lägger i strimlad fläskfile tsatziki rödlök tomat. Prova, mums.

Joel Lundgren

2014-01-22

Vart kanon. Men man får hålla koll på bröden då olika ugnar har olika temperaturer och beteer sig olika.

Jens

2013-11-03

Enkelt och gott

Leif Lindström

2013-06-30

Otroligt enkelt recept som ger ett oväntat bra och gott resultat! Jag gräddar 2 kakor åt gången i en riktigt het ugn, det blir väldigt bra.

Liknande recept

Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baguetter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)