Pistasch- och päronglass

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Söta, mjuka päron är grunden i denna ljuvliga glass med smak av pistasch.

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 60 g pistagenötter
  • 2 stora mjuka päron
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 397 g kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Mixa nötterna länge, tills det blir som ett nötmjöl. Skala och tillsätt päronen. Mixa till en jämn smet.
  2. Vispa grädden fluffig. Vänd ihop alla ingredienser med den kondenserade mjölken. Häll upp i en form och frys minst 8 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ronny

2018-06-10

Enkel att göra. Mycket god smak. Se till att bevara luften i grädden, annars blir den hård.

Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Smarriga havrekorgar

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Banoffee-paj

(83)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 60 g pistagenötter
  • 2 stora mjuka päron
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 397 g kondenserad mjölk

Pistasch- och päronglass

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Söta, mjuka päron är grunden i denna ljuvliga glass med smak av pistasch.

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna länge, tills det blir som ett nötmjöl. Skala och tillsätt päronen. Mixa till en jämn smet.
  2. Vispa grädden fluffig. Vänd ihop alla ingredienser med den kondenserade mjölken. Häll upp i en form och frys minst 8 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ronny

2018-06-10

Enkel att göra. Mycket god smak. Se till att bevara luften i grädden, annars blir den hård.

Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Smarriga havrekorgar

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Banoffee-paj

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies