
Piroger på pizzadeg
Matiga och enkla piroger på färdig pizzadeg. Fyll pirogerna med stekt korv, potatis och tomatpuré och ställ in i ugnen. Pirogerna smakar lika gott kalla som varma och perfekta att frysa in!
- 1 tsk olivolja
- 400 g finhackad kryddig korv t ex chorizo eller salsiccia
- 1 finhackad gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 300 g grovriven potatis
- 400 g färdig pizzadeg
- 1 ägg
- 200 g isbergssallad
- 250 g cocktailtomater
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korv, lök och tomatpuré i 3 minuter. Tillsätt potatis och stek ytterligare 3 minuter.
- Kavla ut degen lite tunnare och skär 8 bitar. Fördela fyllningen på degbitarna och vik ihop till valfri form och kläm ihop kanterna med en gaffel.
- Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
- Servera med isbergsallad och cocktailtomater.
Tips

Pizzadeg, smördeg, filodeg, perfekt att gömma gårdagens rester i, så vips har ni en festmåltid. frys in och plocka fram till nästa utflyktsdag.
Liknande recept
Piroger på pizzadeg
Matiga och enkla piroger på färdig pizzadeg. Fyll pirogerna med stekt korv, potatis och tomatpuré och ställ in i ugnen. Pirogerna smakar lika gott kalla som varma och perfekta att frysa in!
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korv, lök och tomatpuré i 3 minuter. Tillsätt potatis och stek ytterligare 3 minuter.
- Kavla ut degen lite tunnare och skär 8 bitar. Fördela fyllningen på degbitarna och vik ihop till valfri form och kläm ihop kanterna med en gaffel.
- Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
- Servera med isbergsallad och cocktailtomater.
Tips

Pizzadeg, smördeg, filodeg, perfekt att gömma gårdagens rester i, så vips har ni en festmåltid. frys in och plocka fram till nästa utflyktsdag.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-08-04
Jag hade ingen pizzadeg, men la röran som en sträng i mitten på en smördegsplatta. Jag rev även med morötter och la ost uppe på. En perfekt " tager vad man haver-rätt".
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anita Linde
2014-08-04
Jag hade ingen pizzadeg, men la röran som en sträng i mitten på en smördegsplatta. Jag rev även med morötter och la ost uppe på. En perfekt " tager vad man haver-rätt".