Piroger med sidfläsk och lök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pirogerna får härlig smak av det rökta köttet. De passar både på buffébordet och picknicken.

Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g rökt sidfläsk, skinka eller bacon
  • 1 gul lök
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa 0,5-1 timme.
  2. Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning. Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Rispappersrullar med dippsås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)
7 st
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 250 g rökt sidfläsk, skinka eller bacon
  • 1 gul lök
  • Pensling:
  • 1 ägg

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pirogerna får härlig smak av det rökta köttet. De passar både på buffébordet och picknicken.

Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa 0,5-1 timme.
  2. Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning. Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Rispappersrullar med dippsås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies