Piroger med sidfläsk och lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Pirogerna får härlig smak av det rökta köttet. De passar både på buffébordet och picknicken.

Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g rökt sidfläsk, skinka eller bacon
  • 1 gul lök
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa 0,5-1 timme.
  2. Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning. Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Hamburgare med worcestersås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Wraps mexicana

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g rökt sidfläsk, skinka eller bacon
  • 1 gul lök
  • Pensling:
  • 1 ägg

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Pirogerna får härlig smak av det rökta köttet. De passar både på buffébordet och picknicken.

Ugnstemperatur:250º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa 0,5-1 timme.
  2. Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning. Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Hamburgare med worcestersås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Wraps mexicana

Betyg
Betyg
(4)