
Piroger med renstek, rotfrukter och chèvre
Frasiga små piroger fyllda med godsaker som morot, spenat, renstek och chèvre. Dom är underbara att dippa. Recept av Ulrika Brydling
- 250 g kyld smördeg
- 1 ägg
- 2 msk sesamfrön
- lingon, till servering
- crème fraiche, till servering
- Fyllning
- 100 g morot, fintärnad
- 100 g kålrot, fintärnad
- 1 lök, finhackad
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk torkad timjan
- 70 g babyspenat
- 50 g rökt renstek, finhackad (eller annat rökt kött)
- 50 g chèvre
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tvätta eller skala morot och kålrot. Fintärna och stek med lök och timjan i olja tills allt är mjukt. Vänd ner spenaten så bladen sjunker ihop. Tillsätt rensteken och smula ner getosten. Krydda med salt och peppar.
- Rulla ut smördegen och skär i tolv rutor. Lägg en sked fyllning i mitten och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör alla tolv piroger.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med lingon och crème fraiche.
Tips

Blanda en dipp av lingon, timjan och crème fraiche.
Liknande recept
Piroger med renstek, rotfrukter och chèvre
Frasiga små piroger fyllda med godsaker som morot, spenat, renstek och chèvre. Dom är underbara att dippa. Recept av Ulrika Brydling
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Tvätta eller skala morot och kålrot. Fintärna och stek med lök och timjan i olja tills allt är mjukt. Vänd ner spenaten så bladen sjunker ihop. Tillsätt rensteken och smula ner getosten. Krydda med salt och peppar.
- Rulla ut smördegen och skär i tolv rutor. Lägg en sked fyllning i mitten och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör alla tolv piroger.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med lingon och crème fraiche.
Tips

Blanda en dipp av lingon, timjan och crème fraiche.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-04-29
Elin, tyvärr går det ej att genomsteka rotfrukter då de är uppbyggda av sockerarter. Då sockerarter inte tillåter dem att bli varma, då molekylbindnigarna spricker, vilket gör att rotfrukterna spricker. Beröring kan hjälpa, men se till att koka dem för ett bättre resultat.
2020-02-22
Busgoda! Se till att rotfrukterna blir genomstekta bara.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kocken och Kemisten
2020-04-29
Elin, tyvärr går det ej att genomsteka rotfrukter då de är uppbyggda av sockerarter. Då sockerarter inte tillåter dem att bli varma, då molekylbindnigarna spricker, vilket gör att rotfrukterna spricker. Beröring kan hjälpa, men se till att koka dem för ett bättre resultat.
Elin
2020-02-22
Busgoda! Se till att rotfrukterna blir genomstekta bara.