För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Piroger med renstek, rotfrukter och chèvre

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Frasiga små piroger fyllda med godsaker som morot, spenat, renstek och chèvre. Dom är underbara att dippa. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • lingon, till servering
  • crème fraiche, till servering
  • Fyllning
  • 100 g morot, fintärnad
  • 100 g kålrot, fintärnad
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 70 g babyspenat
  • 50 g rökt renstek, finhackad (eller annat rökt kött)
  • 50 g chèvre
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta eller skala morot och kålrot. Fintärna och stek med lök och timjan i olja tills allt är mjukt. Vänd ner spenaten så bladen sjunker ihop. Tillsätt rensteken och smula ner getosten. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla ut smördegen och skär i tolv rutor. Lägg en sked fyllning i mitten och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör alla tolv piroger.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med lingon och crème fraiche.

Tips

Blanda en dipp av lingon, timjan och crème fraiche.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kocken och Kemisten

2020-04-29

Elin, tyvärr går det ej att genomsteka rotfrukter då de är uppbyggda av sockerarter. Då sockerarter inte tillåter dem att bli varma, då molekylbindnigarna spricker, vilket gör att rotfrukterna spricker. Beröring kan hjälpa, men se till att koka dem för ett bättre resultat.

Elin

2020-02-22

Busgoda! Se till att rotfrukterna blir genomstekta bara.

Liknande recept

Minipiroger med köttfärs

(39)

Piroger med sidfläsk och lök

(0)

Wraps mexicana

(0)

Pizzabullar med parmaskinka

(56)

Smörrebröd med rostbiff

(6)

Ugnstrull

(3)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g kyld smördeg
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • lingon, till servering
  • crème fraiche, till servering
  • Fyllning
  • 100 g morot, fintärnad
  • 100 g kålrot, fintärnad
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 70 g babyspenat
  • 50 g rökt renstek, finhackad (eller annat rökt kött)
  • 50 g chèvre
  • salt och peppar

Piroger med renstek, rotfrukter och chèvre

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Frasiga små piroger fyllda med godsaker som morot, spenat, renstek och chèvre. Dom är underbara att dippa. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta eller skala morot och kålrot. Fintärna och stek med lök och timjan i olja tills allt är mjukt. Vänd ner spenaten så bladen sjunker ihop. Tillsätt rensteken och smula ner getosten. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla ut smördegen och skär i tolv rutor. Lägg en sked fyllning i mitten och vik ihop. Tryck till kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör alla tolv piroger.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med lingon och crème fraiche.

Tips

Blanda en dipp av lingon, timjan och crème fraiche.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kocken och Kemisten

2020-04-29

Elin, tyvärr går det ej att genomsteka rotfrukter då de är uppbyggda av sockerarter. Då sockerarter inte tillåter dem att bli varma, då molekylbindnigarna spricker, vilket gör att rotfrukterna spricker. Beröring kan hjälpa, men se till att koka dem för ett bättre resultat.

Elin

2020-02-22

Busgoda! Se till att rotfrukterna blir genomstekta bara.

Liknande recept

Minipiroger med köttfärs

(39)

Piroger med sidfläsk och lök

(0)

Wraps mexicana

(0)

Pizzabullar med parmaskinka

(56)

Smörrebröd med rostbiff

(6)

Ugnstrull

(3)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)