Piroger med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (27 betyg)

Matiga köttfärspiroger med vitkål, nötfärs och lök som toppas med solros-, pumpakärnor och sesamfrön. Pirogerna är perfekta att frysa in och ta fram när magen kurrar!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pirogdeg:
  • 4 dl mjöl (spara 1 dl till utbakningen)
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda mjölet med resten av ingredienserna till degen och låt den vila en stund.
  2. Stek vitkål, lök och tomatpuré i olivolja. Lämna lite fett i pannan och stek köttfärsen separat. , salta och peppra och tillsätt kål, vatten, salt och peppar. Låt puttra cirka 5 minuter.
  3. Kavla ut degen med resten av mjölet och dela den i rutor, cirka 10x10 cm. Fördela färsblandningen på degrutorna och vik ihop dem till trekanter. Tryck tilt kanterna ordentligt med till exempel en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med frön. Grädda cirka 15 minuter

Servering

Servera med grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



alfred

2014-12-01

Bästa piroger Ya-poh empanadas i Ullared Coop Forum Varberg Coop håsten Varberg

Checkbox Coop

2013-10-29

@Undran Det blir ca 16 stycken.

Undran

2013-10-25

Hur många piroger blir det på detta recept?

sara

2012-10-19

Jättegoda! Men fyllningen bör kryddas lite extra enligt min smak.

Liknande recept

Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Baconpizza med fetaost och basilika

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Pirogdeg:
  • 4 dl mjöl (spara 1 dl till utbakningen)
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl svarta sesamfrön

Piroger med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (27 betyg)

Matiga köttfärspiroger med vitkål, nötfärs och lök som toppas med solros-, pumpakärnor och sesamfrön. Pirogerna är perfekta att frysa in och ta fram när magen kurrar!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölet med resten av ingredienserna till degen och låt den vila en stund.
  2. Stek vitkål, lök och tomatpuré i olivolja. Lämna lite fett i pannan och stek köttfärsen separat. , salta och peppra och tillsätt kål, vatten, salt och peppar. Låt puttra cirka 5 minuter.
  3. Kavla ut degen med resten av mjölet och dela den i rutor, cirka 10x10 cm. Fördela färsblandningen på degrutorna och vik ihop dem till trekanter. Tryck tilt kanterna ordentligt med till exempel en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med frön. Grädda cirka 15 minuter

Servering

Servera med grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



alfred

2014-12-01

Bästa piroger Ya-poh empanadas i Ullared Coop Forum Varberg Coop håsten Varberg

Checkbox Coop

2013-10-29

@Undran Det blir ca 16 stycken.

Undran

2013-10-25

Hur många piroger blir det på detta recept?

sara

2012-10-19

Jättegoda! Men fyllningen bör kryddas lite extra enligt min smak.

Liknande recept

Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Baconpizza med fetaost och basilika

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)