Pinnbröd med grillkorv

Betyg (1-5):
3.38 (40 betyg)

Allt-i-ett. Korv inrullade i hemmagjorda korvböd som gräddas direkt vid grillning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Enkel
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingredienser:
  • 10 grillkorvar
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 1.5 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en gryning massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop degen.
  2. Dela degen i bitar, en bit per korv. Rulla dem till smala längder. Fäst ena änden av längden på en pinne och linda degen runt pinnen i en gles spiral. Eller stick en grillkorv på en pinne och linda degen runt korven.
  3. Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnarna under gräddningen så att bröden får färg runt om och blir genomgräddade. Pinnbröden kan också gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter i 250° tills de fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hej

2015-09-28

Snälla hjälp mig ska baka det nu men jag måste veta om det blir gott gick precis och köpte allt som behövdes blir det gott snälla hjälp😌

Anna

2014-12-09

Det blev suveränt! Penslade med ägg och strödde på lite sesamfrön. Peppar för barnkalas!

johan vestblom

2014-06-12

vart lite missnöjd om jag ska vara ärlig, det är ju scones det man bakar efter de receptet, och inte pinnbröd :/

Johan

2013-11-23

Jag sökte på pinnbröd för att jag minns aldrig mängderna. Men det här var det knasigaste receptet jag sett, vet inte vad det är men det är INTE pinnbröd. Pinnbröd består av vetemjöl, bakpulver, salt och vatten eller mjölk. Man blandar vetemjöl, bakpulver och salt hemma i en påse. Tillsätter vatten på plats och knådar i påsen. Varför ska man överhuvudtaget ha i margarin? Om man ska ha i matfett är det förövrigt nyttigare med smör.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)
5 st
  • Ingredienser:
  • 10 grillkorvar
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 1.5 dl mjölk eller filmjölk

Pinnbröd med grillkorv

Betyg (1-5):
3.38 (40 betyg)

Allt-i-ett. Korv inrullade i hemmagjorda korvböd som gräddas direkt vid grillning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
Svårighetsgrad:Enkel
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en gryning massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop degen.
  2. Dela degen i bitar, en bit per korv. Rulla dem till smala längder. Fäst ena änden av längden på en pinne och linda degen runt pinnen i en gles spiral. Eller stick en grillkorv på en pinne och linda degen runt korven.
  3. Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnarna under gräddningen så att bröden får färg runt om och blir genomgräddade. Pinnbröden kan också gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter i 250° tills de fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hej

2015-09-28

Snälla hjälp mig ska baka det nu men jag måste veta om det blir gott gick precis och köpte allt som behövdes blir det gott snälla hjälp😌

Anna

2014-12-09

Det blev suveränt! Penslade med ägg och strödde på lite sesamfrön. Peppar för barnkalas!

johan vestblom

2014-06-12

vart lite missnöjd om jag ska vara ärlig, det är ju scones det man bakar efter de receptet, och inte pinnbröd :/

Johan

2013-11-23

Jag sökte på pinnbröd för att jag minns aldrig mängderna. Men det här var det knasigaste receptet jag sett, vet inte vad det är men det är INTE pinnbröd. Pinnbröd består av vetemjöl, bakpulver, salt och vatten eller mjölk. Man blandar vetemjöl, bakpulver och salt hemma i en påse. Tillsätter vatten på plats och knådar i påsen. Varför ska man överhuvudtaget ha i margarin? Om man ska ha i matfett är det förövrigt nyttigare med smör.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies