För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Picklade citronpäron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sötsyrliga vackra frukter med smak av stjärnanis. Serveras till kötträtter, glass eller ost, gärna getost.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg fasta päron
  • 1 citron
  • Lag:
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 8 st stjärnanis

Gör så här

  1. Skala och dela päronen i fjärdedelar om de är stora. Gråpäron behöver bara skalas. Tvätta citronen i varmt vatten och skiva den. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud päronen mjuka tillsammans med citronskivorna. Det tar cirka 15 minuter. Känn med en sticka att de är klara.
  2. Häll upp i glasburkar och förvara svalt. Servera till kötträtter, glass eller ost, gärna getost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citronmarängpaj

(8)

Grillad trifle

(0)

Äppelkompott med ingefära

(1)

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

(28)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(2)

Lyxig dessert i glas

(5)

Ostbricka

(5)

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

(12)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg fasta päron
  • 1 citron
  • Lag:
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 8 st stjärnanis

Picklade citronpäron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Sötsyrliga vackra frukter med smak av stjärnanis. Serveras till kötträtter, glass eller ost, gärna getost.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och dela päronen i fjärdedelar om de är stora. Gråpäron behöver bara skalas. Tvätta citronen i varmt vatten och skiva den. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud päronen mjuka tillsammans med citronskivorna. Det tar cirka 15 minuter. Känn med en sticka att de är klara.
  2. Häll upp i glasburkar och förvara svalt. Servera till kötträtter, glass eller ost, gärna getost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citronmarängpaj

(8)

Grillad trifle

(0)

Äppelkompott med ingefära

(1)

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

(28)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(2)

Lyxig dessert i glas

(5)

Ostbricka

(5)

Passionsfrukt med mascarpone - Lotta Lundgren

(12)