Picklad potatissallad med kryddig korv

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 8 kryddiga korvar
  • Potatissallad:
  • 800 g färskpotatis
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka
  • 1 silverlök
  • 100 g körsbärstomater, delade
  • 1 dl hackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda vatten, socker och ättika i en skål. Skala och tärna gurkan. Skär löken i tunna strimlor. Dela potatisen medan den fortfarande är varm och lägg ner i ättikslagen med gurkan, löken och ev tomater. Vänd varsamt runt och smaka av med salt. Låt stå och dra i rumstemperatur minst 1 tim eller över natten i kylskåp.
  2. Grilla korvarna och servera till potatissalladen. Vänd ner persilja vid servering.

Servering

Gott att servera med en sötstark senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Papa rellena

(20)

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Filodegspizza med sötpotatis

(12)

Potatispizza

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 kryddiga korvar
  • Potatissallad:
  • 800 g färskpotatis
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka
  • 1 silverlök
  • 100 g körsbärstomater, delade
  • 1 dl hackad persilja
  • salt

Picklad potatissallad med kryddig korv

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda vatten, socker och ättika i en skål. Skala och tärna gurkan. Skär löken i tunna strimlor. Dela potatisen medan den fortfarande är varm och lägg ner i ättikslagen med gurkan, löken och ev tomater. Vänd varsamt runt och smaka av med salt. Låt stå och dra i rumstemperatur minst 1 tim eller över natten i kylskåp.
  2. Grilla korvarna och servera till potatissalladen. Vänd ner persilja vid servering.

Servering

Gott att servera med en sötstark senap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Korv med hembakade korvbröd

(2)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

Papa rellena

(20)

Duchesse på sötpotatis - Lotta Lundgren

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Filodegspizza med sötpotatis

(12)

Potatispizza

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies